Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 09:38

Καλαμάτα: Δάνειο 4 εκ. ευρώ για διανοίξεις δρόμων στην Ανατολική Παραλία

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Δάνειο 4 εκ. ευρώ για διανοίξεις δρόμων στην Ανατολική Παραλία

Τη συνομολόγηση δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 4 εκ. ευρώ, για τη διάνοιξη και κατασκευή οδών στην Ανατολική Παραλία και το κέντρο της πόλης, πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας σήμερα στις 7 το βράδυ, με τηλεδιάσκεψη.


Το δάνειο αφορά τη διάνοιξη και κατασκευή των οδών Βουλγαροκτόνου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Μεθώνης, Υψηλάντου, Κορώνης, Παπανικολή και Μαιζώνος. Το ποσό του δανείου, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Νοέμβριο, κατανέμεται: 2.705.618 ευρώ για απαλλοτριώσεις, 359.769,60 ευρώ για επικείμενα και 934.440 ευρώ για τεχνικά έργα.
Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η διάρκεια εξόφλησης του δανείου θα είναι σε 12 χρόνια και όχι σε 25, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Στην ίδια συνεδρίαση αναφέρθηκε ότι το τελικό κόστος του δανείου που θα εκταμιευθεί σταδιακά, θα είναι μικρότερο, αφού προβλέπεται να πληρώσουν εισφορά σε χρήμα οι ιδιοκτήτες γης που θα ευνοηθούν από τις διανοίξεις.
Ακόμα, το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει: Την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Παντοπωλείου, του Δημοτικού Συσσιτίου και του Δεκατιανού, καθώς και την αύξηση ωφελουμένων στο Δημοτικό Συσσίτιο και στο Δημοτικό Παντοπωλείο. Την επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών Δήμου Καλαμάτας για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολικών μονάδων (α’ ́δόση 2021). Την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας κεντρικού κοιμητηρίου Καλαμάτας. Τον χαρακτηρισμό της ξενοδοχειακής μονάδας “Ακτή Ταΰγετος” ως εποχικά λειτουργούσας, για τα έτη 2020 και 2021. Την απευθείας συμφωνία για την εκμίσθωση δημοτικού χώρου, στη συμβολή των οδών Αθηνών και Μπούτου. Τη συνέχιση παραχώρησης του κινητού σταθμού μέτρησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ) στο Δήμο Καλαμάτας.


NEWSLETTER