Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 20:25

Υπογειοποίηση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Υπογειοποίηση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Σημαντικά έργα υπογειοποίησης δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε εξέλιξη στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη, ενώ προγραμματίζονται σε Κορώνη και Χώρα.

Ειδικότερα, τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου χαμηλής τάσης στην οδό Αναγνωσταρά. Εργασίες που έγιναν με επιμέλεια και με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.
Το έργο είχε δύο σκέλη. Το ένα αφορούσε υπογειοποίηση για την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, με πρόβλεψη αποξήλωση των δικτύων χαμηλής τάσης, κόστους 120.000 ευρώ, που πλήρωσε ο Δήμος Καλαμάτας. Το άλλο σκέλος αφορούσε αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου μέσης τάσης, με αντικατάσταση των παλιών καλωδίων και αντικατάσταση του εξοπλισμού δύο υπογείων υποσταθμών με μετασχηματιστές μεγαλύτερης ισχύος 1.000 KVA, αντί των 630 KVA και διακόπτες νέας τεχνολογίας με δυνατότητα τηλεχειρισμού, κόστους 100.000 ευρώ, που ανέλαβε ο ΔΕΔΔΗΕ. Παράλληλα, ξεκίνησαν εργασίες υπογειοποίησης δικτύου μέσης τάσης στην πόλη της Μεσσήνης, με αναβάθμιση δύο υποσταθμών συνολικού κόστους 190.000 ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ. Τέλος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του τοπικού παραρτήματος του ΔΕΔΔΗΕ, θα αρχίσουν εντός του Μαρτίου, εργασίες υπογειοποιήσεων με έργα αισθητικών αναβαθμίσεων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και συγκεκριμένα στην Κορώνη και τη Χώρα, κόστους 70.000 ευρώ και 85.000 ευρώ αντίστοιχα, μετά την υπογραφή των συμβάσεων και την καταβολή από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος των παραπάνω ποσών.