Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 18:04

Θετικές εξελίξεις για το λιμάνι του Πεταλιδίου

Γράφτηκε από την

Τις θετικές εξελίξεις που αφορούν το λιμάνι του Πεταλιδίου, και συγκεκριμένα τον πρόσφατο επανακαθορισμό των ορίων αιγιαλού-παραλίας στην περιοχή Φάρος Πεταλιδίου (ΦΕΚ Δ 86/1-3-21), επεσήμανε σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Η επισήμανση αυτή έγινε στη συνάντηση συνεργασίας, στο Δημαρχείο, με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκο Αλεξανδρόπουλο, παρουσία του γ.γ. του δήμου Παναγιώτη Πλεμμένου.
Οπως σημειώθηκε, με την απόφαση επανακαθορισμού δίνεται πλέον η δυνατότητα αξιοποίησης του λιμανιού του Πεταλιδίου και η προοπτική δημιουργίας στο μέλλον τουριστικού αγκυροβολίου που θα ωφελήσει την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η απόφαση αυτή δεν είναι η μόνη που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο λιμάνι Πεταλιδίου από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2018, ύψους 1 εκ. ευρώ (αφορά και λιμάνια του Δήμου Πύλου – Νέστορος), και με το έργο αυτό θα προστατευτούν οι παράκτιες περιοχής και οι περιουσίες των κατοίκων της κοινότητας.
Ο κ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρθηκε στις διαδικασίες για την εξομοίωση των ζωνών λιμένων, ενέργειες που προωθεί το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας ώστε να προχωρήσουν έργα λιμενικών υποδομών στο νομό.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Αλεξανδρόπουλο για την επίσκεψή του και τόνισε ότι η δημοτική αρχή επιδιώκει συνεργασίες με φορείς για την προώθηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών.