Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 20:32

Στην τύχη της έχει εγκαταλειφθεί η Βέργα

Γράφτηκε από την

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η εγκατάλειψη της κοινότητας Βέργας από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας.

Κάναμε υπομονή 19 μήνες κ. Δήμαρχε, αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, μέλη της Κοινότητας Βέργας και αρμόδιοι Διευθυντές τοποθετημένοι και όχι εκλεγμένοι όπως αρμόζει σύμφωνα με το Ν.4369/2016 αναμένοντας να κινητοποιηθείτε, διαπιστώνουμε όμως με λύπη μας ότι δεν θέλετε και μάλλον δεν μπορείτε. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε γιατί μάλλον δεν γνωρίζετε ότι παραλάβατε για την κοινότητα μας ολοκληρωμένες μελέτες, αρκετές με έξοδα δικά μας, και συμβασιοποιημένα έργα που έμενε απλώς η εκτέλεσή τους.
Να σας θυμίσουμε ενδεικτικά:
-Δρόμος Ανω-Κάτω Βέργα, συμβασιοποιημένος από το Μάρτιο 2019.
-Αποχέτευση-όμβρια στη Ανω Βέργα, συμβασιοποιημένος από το 2018.
-Πεζοδρόμια προς τις τρεις κατευθύνσεις του κόμβου Φωτεινή(κατεύθυνση προς Φιλοξένια παραμένει το έκτρωμα με τις αποζημιωθείσες παρακείμενες ιδιοκτησίες-μη συνέχιση της εργολαβίας του πεζοδρομίου μέχρι πρατηρίου SHELL-προς ξεροπόταμο.
-Μελέτη ανάπλαση της Ανω Βέργας έτοιμη από την Κοινότητα
-Πολεοδομική μελέτη της παραλίας –Βέργα στο τελικό στάδιο στο Υπ ΠκΕ.
-Μελέτη για επέκταση του γηπέδου 5Χ5 σε Αλσύλλιο(παραχώρηση από Δασαρχείο).
-Κατασκευή Βρεφονηπιακού σταθμού στο Αλσύλλιο(παραχώρηση από Δασαρχείο).
Για όλα αυτά τα έργα θα πρέπει να μας πείτε γιατί καθυστερούν, ειδικά τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από άλλους φορείς και βέβαια την ταλαιπωρημένη πολεοδομική μελέτη που έχει εγκλωβίσει την περιοχή από το 1994.
Έργα που υλοποιούνται τώρα και θα νομίζουν μερικοί ότι τα πραγματοποιεί η τωρινή Δημοτική Αρχή.
-Αλλαγή αμιαντοσωλήνων ύδρευσης έργο συμβασιοποιμένο από το 2018.
-Φωτισμός με λάμπες LED συμβασιοποιημένο από το 2018.
- Σειρά από μικρότερα έργα όπως μπάρες κλπ επίσης συμβασιοποιημένα από 2018.
Άρα τι έχετε κάνει για την Κοινότητα μας η νέα δημοτική αρχή; Τίποτα ουσιαστικό μόνο καθαρίζουν και βάφουν τα γεφύρια (να θυμίσουμε και στον κ. αντιπεριφερειάρχη, γιατί δεν είναι άμοιρος ευθυνών, υπήρχαν διεργασίες μικρής μελέτης επέκταση δύο γεφυριών στη θέση Μπαρμπαθόδωρου και Αγιά Σιών οι οποίες ξεχάστηκαν).
Αντιλαμβανόμαστε κ Δήμαρχε ότι το εύρος του Δήμου είναι μεγάλο, αλλά πρέπει να κατανοήσετε ότι οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι διευθυντές που εσείς τοποθετήσατε έχουν εγκαταλείψει την κοινότητα στην τύχη της.
Θα σας αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: ασφαλτοστρώσεις συμβασιοποιημένες από το 2018 για συγκεκριμένους οδούς της Βέργα δεν πραγματοποιήθηκαν και σα να μην έφτανε αυτό στο νέο διαγωνισμό προϋπολογισμού 1,160,000,00 υπάρχουν ασφαλτοστρώσεις για όλες τις κοινότητες εκτός από την Βέργα και την Μαντίνεια!
Στο ζήτημα της αποχέτευση στην Άνω Βέργα, είχαμε προειδοποιήσει τα μέλη της Κοινότητας πριν ξεκινήσει το έργο να υπάρχει άμεση εργολαβία αποκατάσταση με απευθείας ανάθεση, δεν έκαναν τίποτα πηγαίνετε να δείτε τώρα το χάλι που επικρατεί.
Από όλα όσα αναφέρθηκαν είναι φανερό ότι έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της η τουριστικής βιτρίνας της Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος είναι καιρός να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος να απομονώσει όσους λειτουργούν υπονομευτικά για το μέλλον της Βέργας αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Υπάρχει χρόνος ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή να δείξουν το ενδιαφέρον που αρμόζει στη Κοινότητα Βέργας αν δεν το πράξουν η απάντηση που θα λάβουν θα είναι εκκωφαντική.

Π. Χειλάς Κ,Μέλος, πρώην Πρόεδρος,Εκλεγμένος Διευθυντής Ο.Υ πρώην ΤΕΙ-Π