Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 08:33

Καλαμάτα: Ξεκινά η νυχτερινή φύλαξη στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την

 

Από σήμερα 1η Απριλίου ξεκινάει η νυχτερινή φύλαξη στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, ενώ επιτήρηση θα υπάρχει και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος υπέγραψε με την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας τη σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η φύλαξη θα γίνεται από επιχείρηση που κατέχει σχετική άδεια λειτουργίας και με προσωπικό της που επίσης κατέχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος. Προβλέπεται η με φυσική παρουσία ατόμου φύλαξη του χώρου του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων για το χρονικό διάστημα από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας, δηλαδή για διάστημα 8 ωρών για όλες τις ημέρες, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πάρκο βρίσκεται και λειτουργεί έκθεση με τρένα και βαγόνια που αναπαριστούν μεγάλο τμήμα της ιστορίας των ελληνικών σιδηροδρόμων. Αυτά τα εκθέματα συντηρούνται από το δήμο και είναι ανεκτίμητης ιστορικής αξίας. Η φύλαξη κρίθηκε αναγκαία, γιατί συχνά βαγόνια και αστικός εξοπλισμός του πάρκου έχουν βανδαλιστεί από αγνώστους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο δήμος έχει προβεί σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της εικόνας του Πάρκου Σιδηροδρόμων, με παρεμβάσεις στους χώρους του πατινάζ και της λίμνης, με καθαρισμούς και συντηρήσεις του πρασίνου, ενώ ακολουθεί η αντικατάσταση αστικού εξοπλισμού, η επισκευή βαγονιών, η βελτίωση του φωτισμού κ.ά.

Πέραν της νυχτερινής φύλαξης, θα γίνεται επιτήρηση του χώρου κατά τη διάρκεια της ημέρας από τη Δημοτική Αστυνομία μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας του προσωπικού της.

Ο δήμος επισημαίνει ότι “το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων είναι υπόθεση όλων μας” και απευθύνει έκκληση “ο χώρος να διατηρείται καθαρός και να μην γίνονται φθορές, προκειμένου να τον απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι”.