Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 22:01

Ξαφνική παραίτηση Φάβα από Σύνδεσμο Ύδρευσης

Γράφτηκε από τον
Ξαφνική παραίτηση Φάβα από Σύνδεσμο Ύδρευσης

 

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Υδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων υπέβαλε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας, επικαλούμενος φόρτο εργασίας ως αντιδήμαρχος.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με κοινοποίηση προς τον δήμαρχο Καλαμάτας επικαλείται αυξημένες υποχρεώσεις ως αντιδήμαρχος και αδυναμία να έχει την αυξημένη παρακολούθηση που απαιτείται σε σημαντικά έργα του Συνδέσμου.

Ωστόσο, η επίκληση των αυξημένων υποχρεώσεων προκαλεί εντύπωση, καθώς ο Γ. Φάβας φέρεται να έχει μικρότερο και λιγότερης σημασίας αντικείμενο στο δήμο, αφού υποβαθμίστηκε στον ανασχηματισμό των αντιδημάρχων από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Και αυτό γιατί του αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες των Οικονομικών, παρότι λόγω της επαγγελματικής απασχόλησής του (λογιστής) είχε γνώση αυτών, ενώ και η πορεία των οικονομικών του δήμου πήγαινε πολύ καλά, όπως βεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο ίδιος ο δήμαρχος.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία υποβάλλει την παραίτησή του και από μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ώστε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου τη Δευτέρα να οριστεί ο αντικαταστάτης του, ο Γ. Φάβας αναφέρει: “Λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών μου ως αντιδημάρχου Διοίκησης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αγροτικής Ανάπτυξης και ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας και με δεδομένο ότι ήδη ξεκίνησε το έργο της μεταφοράς νερού του νέου αγωγού Φ800, αλλά και των προτάσεων που είναι έτοιμες προς κατάθεση στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», για τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων και την τηλεμετρία, έργα που απαιτούν αυξημένη παρακολούθηση, δηλώνω ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας την παραίτησή μου από πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Υδρευσης των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER