Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 22:24

Κριτική μειοψηφιών για εορτασμό 23ης Μαρτίου

Γράφτηκε από τον

Κριτική στη δημοτική αρχή Καλαμάτας άσκησαν επικεφαλής και σύμβουλοι παρατάξεων των μειοψηφιών, για υποβαθμισμένους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης στις 23 Μαρτίου 1821.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, αρχικά, ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης επεσήμανε την απουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, υψηλόβαθμων υπουργών και της αντιπολίτευσης από τους εορτασμούς.
Η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μ. Οικονομάκου συμφώνησε ότι “οι εορτασμοί δεν έτυχαν της προσοχής και της σημασίας που θα έπρεπε και η Καλαμάτα ήταν η πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε”, ενώ ανέφερε πως δεν υπήρξαν υψηλές παρουσίες.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας απάντησε ότι τίμησαν τα 200 χρόνια ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αναρωτήθηκε “δεν είναι αυτοί υψηλές παρουσίες;”.
Η κ. Οικονομάκου απάντησε ότι είναι και αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Σαμαρά.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κανάκης είπε ότι για τα 200 χρόνια από το 1821, η Καλαμάτα ήταν απούσα από τα μεγάλα διαδικτυακά και τηλεοπτικά μέσα
Αντιδρώντας, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “χάθηκε η ψυχραιμία για τους εορτασμούς, κάναμε ό,τι καλύτερο έπρεπε”. Είπε πως ξέχασαν τα υγειονομικά μέτρα που υπήρχαν και αναφέρθηκε και σε άλλες πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται για τα 200 χρόνια, όπως το μνημείο φωτός, το λάδι του 1821, το σύγγραμμα - λεύκωμα για το 1821 και το φόρουμ διπλωματίας.
Γ.Σ.