Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 19:06

Μεταγραφές στο Δήμο Καλαμάτας με φόντο το 2023

Γράφτηκε από τον
Μεταγραφές στο Δήμο Καλαμάτας με φόντο το 2023


Λίγους μήνες αργότερα απ’ ό,τι αναμενόταν, αλλά μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Ζαφειρόπουλος άφησε την παράταξη με την οποία εξελέγη και συνεργάστηκε με τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, αναλαμβάνοντας αμέσως μάλιστα και θέση αντιδημάρχου, άμισθου.

Το απόγευμα της Δευτέρας, στο Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος Δημήτρης Πολίτης διάβασε την επιστολή αποχώρησης του συμβούλου από την παράταξη της Μαρίας Οικονομάκου και την ανεξαρτητοποίησή του, που κράτησε μόλις λίγες ώρες.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος ήταν εδώ και καιρό “ξένο σώμα” στην παράταξη, και σε κρίσιμα θέματα είχε διαχωρίσει τη θέση του από την κριτική και τις επικρίσεις της κ. Οικονομάκου, ενώ υπερψήφιζε τις θέσεις της δημοτικής αρχής.
Η αποχώρησή του είναι η δεύτερη απώλεια της παράταξης Μ. Οικονομάκου, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Παύλου Κλάδη και τη συνεργασία του με τη δημοτική αρχή, λίγο μετά την έναρξη της νέας δημοτικής θητείας, όταν η Μαρία Οικονομάκου “τα έσπασε” με τον δήμαρχο στην αρχική συμφωνία για συνεργασία.
Με την κίνηση προσχώρησης του κ. Ζαφειρόπουλου προχωρά η επιχείρηση του δημάρχου να συνεργαστεί και να δώσει θέσεις ευθύνης σε συμβούλους των μειοψηφιών που αποχωρούν από τις παρατάξεις με τις οποίες εξελέγησαν, για να ενταχθούν στη δημοτική αρχή. Εκτιμάται ότι πέρα από τις θέσεις ευθύνης, έμμισθες ή άμισθες, που θα πάρουν στο δήμο, θα είναι και υποψήφιοι με το συνδυασμό του δημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου στις εκλογές του 2023.
Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τη σύμβουλο Μαρία Αγγελή, που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη, έχει ανεξαρτητοποιηθεί και ψηφίζει όλες τις προτάσεις και τις απόψεις της δημοτικής αρχής.
Ο Θαν. Βασιλόπουλος, πέρα από το παρόν και τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, κινείται με το βλέμμα στις εκλογές του 2023, επιχειρώντας να ισχυροποιήσει τη θέση του στο χώρο της ΝΔ και να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος τον οποίο θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα στην Καλαμάτα.
Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται και η επαναπροσέγγιση και συνεργασία με τον πρώην αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη -από τα “ορφανά” του Παναγιώτη Νίκα που δεν μετείχαν στις εκλογές του 2019-, για τον οποίο θεωρείται βέβαιο πως θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό Βασιλόπουλου.
Υποψήφιος με το συνδυασμό του δημάρχου αναμένεται να είναι και ο ανεξάρτητος - συνεργαζόμενος με τη δημοτική αρχή σύμβουλος Γιάννης Δούβας, που προέρχεται από το συνδυασμό του Δημήτρη Κουκούτση και αποχώρησε όταν ο τελευταίος καταδικάστηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Γ. Δούβας ορίστηκε από το δήμαρχο μέλος στο Δ.Σ. της Δημοτικής Ενεργειακής Κοινότητας.
Τέλος, στην προχθεσινή συνεδρίαση διαφάνηκε αλλαγή στάσης του συμβούλου της μειοψηφίας - επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών” Μιχάλη Αντωνόπουλου, που υπερψήφισε θέσεις της δημοτικής αρχής, προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση. Μένει να φανεί το επόμενο διάστημα αν θα είναι ο επόμενος που θα προσχωρήσει στην παράταξη Βασιλόπουλου και θα κλείσει θέση υποψηφίου συμβούλου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Γ.Σ.


NEWSLETTER