Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 10:10

Δήμος Μεσσήνης: Σύμφωνο συνεργασίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γράφτηκε από την
Δήμος Μεσσήνης: Σύμφωνο συνεργασίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το σύμφωνο συνεργασίας του δήμου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκρίθηκε χθες στο διά περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα, το Σώμα εξουσιοδότησε το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο να προχωρήσει στην υπογραφή του συμφώνου.
Πρόκειται για ένα σύμφωνο συνεργασίας το οποίο έχει υπογράψει η ΚΕΔΕ με τον Οργανισμό, με στόχο την αποτελεσματική συνεργασία για την ανάπτυξη μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών υπό κίνδυνο, αλλά και την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, σε περιπτώσεις που αφορούν στην παιδική κακοποίηση κάθε μορφής και εξαφανίσεων.
Οπως είναι γνωστό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συντονίζει το πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών για εξαφανίσεις ανηλίκων, με την ονομασία «Amber Alert Hellas», αλλά και το «Missing Alert Hellas», που αφορά σε εξαφανίσεις ενηλίκων από 18 έως 60 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου. Στο πλαίσιο του συμφώνου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση των δήμων οι οποίοι εντάσσονται στο σύμφωνο αυτό, τόσο τις υλικοτεχνικές υποδομές όσο και το ειδικευμένο προσωπικό του. Η συμμετοχή των δήμων στο σύμφωνο της ΚΕΔΕ με τον Οργανισμό στοχεύει στην αύξηση του αριθμού των πολιτών που ενημερώνονται για κάθε περιστατικό εξαφάνισης, καθώς κινητοποιούνται οι διαθέσιμοι μηχανισμοί και αναρτάται στα ψηφιακά μέσα του δήμου η ειδοποίηση «Amber Alert» και «Missing Alert».
Επιπλέον, όπως σημειώνει στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Μπάμπης Μακρής, με τη συμμετοχή του δήμου στο σύμφωνο ανταλλάσσονται καλές πρακτικές για τη στήριξη δράσεων που αφορούν στην παροχή βοήθειας στα παιδιά και στις οικογένειες που χρήζουν βοήθειας.
Ν.Κ.


NEWSLETTER