Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 15:00

Ρεϊτζόπουλος: Συγκοινωνούντα δοχεία η Περιφερειακή Αρχή - ΤΕΡΝΑ - Οικονομική Επιτροπή Δήμου Οιχαλίας;

Ρεϊτζόπουλος: Συγκοινωνούντα δοχεία η Περιφερειακή Αρχή - ΤΕΡΝΑ - Οικονομική Επιτροπή Δήμου Οιχαλίας;

Μετά την πετυχημένη κινητοποίηση την προηγούμενη Κυριακή 4 Απριλίου από κατοίκους, συλλόγους, σωματεία και φορείς ενάντια στη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ και τη χωροθέτηση ΜΕΑ – ΧΥΤΥ στην θέση «ΟΝΙ» της Καλλιρρόης φαίνεται πως κάποιοι στο Δήμο Οιχαλίας είχαν αντίθετη γνώμη και τώρα τρέχουν να προλάβουν…

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν μετά την τελευταία, δια περιφοράς, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Οιχαλίας στις 12/04/2021, και την απόφασή της σχετικά με την προβλεπόμενη ΜΕΑ – ΧΥΤΥ στην Καλλιρρόη του Δήμου Οιχαλίας.

Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση μελέτης οδοποιίας καθώς και μελέτη φυτοτεχνικής αποκατάστασης του ίδιου τμήματος που δεν έχει κοινοποιηθεί στα μέλη της, με τις ψήφους των 4 μελών της Δημοτικής Αρχής και την ψήφο του κ. Αδαμόπουλου Σπύρου, επικεφαλής παράταξης της Αντιπολίτευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του έχει ψηφίσει ΚΑΤΑ της εγκατάστασης ΜΕΑ – ΧΥΤΥ στην Καλλιρρόη και έχει κινηθεί και νομικά για αυτό το θέμα. Δεν σεβάστηκαν ούτε αυτή τη συλλογική απόφασή που μάλιστα και οι ίδιοι είχαν ψηφίσει!!

Αλήθεια, ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και εισηγητής του θέματος δεν ήταν αυτός που πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις στην Τρίπολη παρουσία των δυνάμεων καταστολής, ενάντια στην ΜΠΕ για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» το Γενάρη του 2014;

Και κάπου εδώ έρχονται ορισμένα αμείλικτα ερωτήματα για όσους ψήφισαν θετικά στην Οικονομική Επιτροπή:

Αφού δεν ήταν σε γνώση σας τα 4 συνημμένα έγγραφα της εισήγησης, όπως οι Μελέτες Οδοποιίας, Φυτοτεχνικής Αποκατάστασης κλπ… τότε πώς ψηφίζατε θετικά κύριοι;;;

Για ποιο λόγο δεν δόθηκαν τα έγγραφα αυτά στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τους επικεφαλής των παρατάξεων;

Από ποιόν εκπονήθηκε η συγκεκριμένη μελέτη Οδοποιίας και με τίνος την εντολή;

Ποιος χρηματοδοτεί και ποιος θα αναλάβει την εκτέλεσή του έργου;

Είναι έργο που συνοδεύει τη σύμβαση της ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ; Σε ποιο άρθρο της ΣΔΙΤ αναφέρεται;

Αν διαβάσαμε σωστά… στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Οιχαλίας εισηγείται η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας!!! Τι είναι αυτά; Δεν προβλέπετε από πουθενά κάτι τέτοιο.

Επίσης, με βάση τα δικά σας λοιπόν στοιχεία – δεδομένα γιατί δεν υπογράφετε Προγραμματική Σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο;

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Οιχαλίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να επιβάλετε στον κόσμο αυτό το έγκλημα. Έχουμε ακόμα και σήμερα, μια ακόμη ευκαιρία, να αποτρέψουμε το έγκλημα στην περιοχή μας!

Εμείς, ως Λαϊκή Συσπείρωση, όπως κάναμε από την αρχή καταψηφίζοντας την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσο ΣΔΙΤ στην ΤΕΡΝΑ, έτσι και τώρα, μαζί με τους κατοίκους θα συνεχίσουμε τον αγώνα ακόμα πιο δυναμικά.

Καλούμε σε έκτακτη – δια ζώσης – συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την καθαρή θέση του Δήμου και την οργάνωση κινητοποιήσεων, παίρνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Η μόνη φιλολαϊκή λύση είναι η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται μέσα από τους Δήμους και από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών. Ο φορέας αυτός θα υλοποιεί πολιτική πρόληψης παραγωγής απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και με ευθύνη του κράτους και με επιστημονικά κριτήρια να γίνεται χωροθέτηση για την υγειονομική ταφή του υπολείμματος. 

Κωνσταντίνος Ρεϊτζόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Οιχαλίας, Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Οιχαλίας