Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 08:51

Αρχιτεκτονική μελέτη για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο λιμάνι Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Αρχιτεκτονική μελέτη για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο λιμάνι Καλαμάτας (βίντεο)

Αρχιτεκτονική μελέτη για τους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων στη χερσαία ζώνη του λιμανιού προγραμματίζουν Δήμος Καλαμάτας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Οσον αφορά την άσχημη εικόνα με το “νεκροταφείο σκαφών” στη δυτική προκυμαία, γίνεται μια τελευταία απόπειρα αξιοποίησής τους, και αν δεν ευοδωθεί, θα απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό.

Αυτά σημείωσε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης.

Αρχικά, είπε ότι “προχωράει με ταχείς ρυθμούς η βελτίωση - ανακατασκευή του νοτίου πεζοδρομίου στη Ναυαρίνου, μεταξύ Τσαμαδού - Φαρών” και έκανε λόγο για “πολύ καλή συνεργασία με το δήμο, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ενόψει του καλοκαιριού, για να ευχαριστηθούν την ομορφιά της παραλίας οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της πόλης”.

Ανέφερε πως θα προχωρήσουν ο φωτισμός στο παρκάκι του “Πανελληνίου”, η άρση της επικινδυνότητας των δέντρων και η συντήρηση πρασίνου στο Πάρκο Λιμενικού.

Ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε ότι αναμένεται να ανατεθεί αρχιτεκτονική μελέτη για τη χερσαία ζώνη του λιμανιού, για τους χώρους ανάπτυξης των καταστημάτων εστίασης, ώστε να είναι ενιαίοι και συγκεκριμένοι, τόσο στον τρόπο σκίασης όσο και κατασκευαστικά.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το “νεκροταφείο σκαφών” στη δυτική προκυμαία, υπενθύμισε ότι από τη στιγμή της ανέλκυσής τους λόγω του κινδύνου να βουλιάξουν, είχε εκφράσει τους φόβους του ότι το σημείο θα γίνει νεκροταφείο πλοίων, και παρατήρησε: “Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, είναι προς καταστροφή. Κρατάμε, όμως, κάποιες ημέρες ακόμα μήπως αυτά τα κουφάρια αξιοποιηθούν. Εχουμε κάποιες σκέψεις με τον δήμαρχο. Σε διαφορετική περίπτωση το ταχύτερο δυνατόν θα απομακρυνθούν. Προσβάλλουν και μειώνουν σε αισθητική και ομορφιά το χώρο”.

Γ.Σ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER