Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 08:30

Σε δύο εβδομάδες η εφαρμογή του μέτρου: 305 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στη Μεσσήνη

Σε δύο εβδομάδες η εφαρμογή του μέτρου: 305 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στη Μεσσήνη

Σε δύο εβδομάδες το αργότερο θα ξεκινήσει η σήμανση των 305 συνολικά θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Μεσσήνης.



Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Τσούση, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου ενέκρινε η ελεγχόμενη στάθμευση να εφαρμόζεται καθημερινά από τις 9 το πρωί, προκειμένου να ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα η τροφοδοσία των καταστημάτων. Ετσι, το ωράριο εφαρμογής της θα είναι 9 με 2 το μεσημέρι και 5 με 9 το βράδυ τις καθημερινές, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι το Σάββατο και δωρεάν τις Κυριακές και τις αργίες. Το κόστος των καρτών θα ξεκινάει από 0.50 ευρώ ενώ ο  χρόνος στάθμευσης θα οριστικοποιηθεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η ελεγχόμενη στάθμευση -σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής- θα εφαρμοστεί σε συγκεκριμένα τμήματα των οδών: Πολυτεχνείου, Μουλαβασίλη, Λοχ. Νικολοπούλου, Πετρουλάκη, Κουμουνδούρου, Δημάρχου Δ. Κούτσικα κι Ερμού καθώς επίσης στα πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Λ. Νικολοπούλου και Πετρουλάκη και δίπλα από το Δασκαρόλειο.
Να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων προτείνεται στα 1.600 ευρώ η ετήσια αγορά θέσης στάθμευσης, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα έκδοσης κάρτας μόνιμου κατοίκου έναντι μικρού κόστους.
Ειδικότερα για τις προβλεπόμενες θέσεις, περιμετρικά του κέντρου της πόλης, θα είναι 233 για επισκέπτες, 40 θέσεις για δίκυκλα και 32 ειδικές θέσεις για ταξί, λεωφορεία, ΑΜΕΑ κ.λπ. Ο κ. Τσούσης επεσήμανε πως θα υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ σε όλες τις θέσεις, χωρίς αντίτιμο.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επρόκειτο να ληφθεί στη χθεσινή συνεδρίαση.

Κ.Δ.