Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 21:13

Απάντηση Μερκούρη σε Λεβεντάκη για το κολυμβητήριο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

 

Απάντηση στο δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη δίνει ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης, «όχι με ύβρεις και απειλές» όπως αναφέρει ο ίδιος.

Αφορμή της αντιπαράθεσής τους έχει σταθεί ο διαγωνισμός για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας.

Ο κ. Μερκούρης σημειώνει ότι τη διαδρομή του την «έχουν κρίνει οι δημότες της Τριφυλίας σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και δεν σας επιτρέπω να με χαρακτηρίζετε ανεπαρκή. Υπηρέτησα, μάλιστα άμισθος, όχι γιατί υπήρχε κατάσχεση! Η ανεπάρκεια είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της δικής σας διοίκησης». Αποκαλύπτει μάλιστα ότι είχε δεχθεί τρεις προσκλήσεις από τον δήμαρχο για να συμπορευθεί  μαζί του, ενώ καταλήγει λέγοντας: «Όλοι εδώ κρινόμαστε και για σας η κρίση θα είναι πολύ σκληρή».

Αναλυτικά στην απάντησή του ο κ. Μερκούρης αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε.

Οφείλω να σας ευχαριστήσω διότι απαντήσατε στο δελτίο Τύπου, είναι η πρώτη φορά που το κάνετε. Αν και μακροσκελής και ανούσια αναδρομή, με απαρίθμηση αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, δικοί σας οι χαρακτηρισμοί, σας προβλημάτισε και αφιερώσατε χρόνο να τη διαβάσετε. Αντιλαμβάνομαι από πόση ανησυχία διακατέχεστε.

Δεν διίστανται οι απόψεις μας, δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό, για το σκεπτικό της 10/2021 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. Τα ίδια αναφέρουμε και οι δύο, εξ άλλου η Απόφαση είναι στη Διαύγεια αναρτημένη. Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η υποχρέωση και ενημερώνονται οι δημότες.

Παρ’ όλα αυτά η απάντησή σας βρίθει γενικοτήτων και απειλών, αποφεύγοντας να μας διαφωτίσετε για την ουσία.

Δόθηκε ή όχι δεκαήμερη παράταση στην κατάθεση φακέλου συμμετοχής από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ; (Βλέπε απόφαση 251/2020 Ο.Ε.).

Είστε ή όχι παραλήπτης επιστολής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, με την οποία σας καλούσε να ανακαλέσετε την 10/2021 Απόφαση της Ο.Ε. και να αποκλείσετε τους άλλους δύο διαγωνιζόμενους οικονομικούς φορείς;

Είχατε ή όχι επικοινωνία με την εν λόγω εταιρεία; Αναφέρομαι στο αίτημα για παράταση και επιστολή για ανάκληση.

Οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό σας έστειλαν παρόμοια επιστολή;

Πώς το προσπερνάτε τόσο επιδερμικά το γεγονός ότι κατατέθηκαν προσφυγές από τις τρεις εταιρίες του διαγωνισμού; Πολύ δε περισσότερο πώς αντιμετωπίζετε τις πολλές προσφυγές στην ΑΕΠΠ και στην Αποκεντρωμένη, με ακύρωση αποφάσεων του συλλογικού οργάνου της Ο.Ε.; Ενδεικτικά αναφέρω: Ξενώνας Σιδηροκάστρου, προμήθεια υλικών Covid (αυτές οι δύο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση), προμήθεια υδατοδεξαμενών, ταρτάν γηπέδου Φιλιατρών, ασφαλτικά και κολυμβητήριο.

Είμαι τακτικό μέλος της Ο.Ε. από το 2011, σας ενημερώνω αυτά τα φαινόμενα τώρα επί των ημερών σας συμβαίνουν.

Για τη διαδρομή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με έχουν κρίνει οι δημότες της Τριφυλίας σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και δεν σας επιτρέπω να με χαρακτηρίζετε ανεπαρκή. Υπηρέτησα, μάλιστα άμισθος, όχι γιατί υπήρχε κατάσχεση! Η ανεπάρκεια είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της δικής σας διοίκησης.

Αν είναι όπως ισχυρίζεστε τότε προς τι οι τρεις προσκλήσεις σας να συμπορευθώ μαζί σας για το καλό του τόπου, να εγκαταλείψω την παράταξη με την οποία εκλέχτηκα περιφρονώντας τους δημότες που με στήριξαν.

Τον τόπο αυτό που εσείς όψιμα αγαπήσατε εγώ τον υπηρετώ σαράντα συναπτά έτη από διάφορα μετερίζια.

Όλοι εδώ κρινόμαστε και για σας η κρίση θα είναι πολύ σκληρή».