Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 08:47

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Αντιπαράθεση για το ταρτάν του Σταδίου

Γράφτηκε από την

 

Πεδίο αντιπαράθεσης με δριμείς χαρακτηρισμούς, μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου και του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Τσώνη, αποτέλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η συζήτηση για το νέο ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης, αλλά και η ανάπλαση στο κέντρο της πόλης της Μεσσήνης.

Ο κ. Αθανασόπουλος στην αντιπαράθεσή του με τον Γ. Τσώνη είπε ότι φτάνουν εργολάβοι στο γραφείο του και ζητάνε λεφτά που τους χρωστάει ο δήμος από τη δημαρχοντία του. Ο κ. Τσώνης προκάλεσε μεταξύ πολλών άλλων τον δήμαρχο να απαντήσει πού πήγαν τα λεφτά που αυτός ως δήμαρχος άφησε πίσω, και απαίτησε να εξηγήσει ο δήμαρχος τι τα έκανε.  

Η αντιπαράθεση -μια από τις πολλές- μεταξύ των δύο ξεκίνησε από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Νίκου Ξενόγιαννη για την πορεία των προαναφερόμενων έργων, μαζί και της κατασκευής εκ νέου παιδικής χαράς στο πάρκο Μεσσήνης. Ο δήμαρχος απάντησε ότι από εβδομάδα μπαίνει ξανά ο εργολάβος για να ολοκληρωθεί η ανάπλαση, μετά από 18 μήνες προσπάθειας της δημοτικής αρχής για να εξασφαλιστεί η επιπλέον χρηματοδότηση του έργου. Οσο για την παιδική χαρά στο πάρκο της Μεσσήνης, είπε ότι θα γίνει μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Τόνισε πως η προσέλκυση αθλητικού τουρισμού απαιτεί καινούργιο ταρτάν, ενώ το σκέπαστρο στις κερκίδες (σ.σ. όπως προέβλεπε η αρχική μελέτη της δημοτικής αρχής Τσώνη), μπορεί να μπει σε δεύτερο χρόνο.

“Σας άφησα 180.000 ευρώ, γιατί δεν εξοφλήσατε τον εργολάβο να παραδώσει το έργο;” ήταν η απάντηση του Γ. Τσώνη στην καθυστέρηση που υπάρχει για την παράδοση του έργου ανάπλασης στο κέντρο της Μεσσήνης. Επίσης, κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι “θα βάλει τον κόσμο πάνω σε επικίνδυνες κερκίδες” και υπεραμύνθηκε της απόφασης του ως δήμαρχος τα χρήματα για τις επισκευές στο γήπεδο να δοθούν για την εξασφάλιση της στατικής επάρκειας των κερκίδων και στέγαστρο.

“Είστε αξιολύπητος όπως κάνετε” ανταπάντησε ο Γ. Αθανασόπουλος, χαρακτηρίζοντας ακόμα άσχετο και επικίνδυνο τον Γ. Τσώνη και ξεκαθαρίζοντάς του πως αλλάζει το ταρτάν όχι γιατί γίνεται με απευθείας ανάθεση, όπως νωρίτερα υπονόησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, αλλά άλλαξε τη μελέτη για να επενδύσει ο δήμος στον αθλητικό τουρισμό.

“Συνεχίζετε να βλέπετε σαν ιδιωτική επιχείρηση το δήμο” συνέχισε ο Γιώργος Αθανασόπουλος, ενώ ο Γιώργος Τσώνης φώναζε “650.000 ευρώ σας άφησα για το γήπεδο, ποια εγκαίνια θα κάνεις;” – με τον δήμαρχο να απαντά: “Ντροπή! Ντροπή, κ. Τσώνη. Είσαι σε παραφροσύνη, δεν ασχολούμαι μαζί σου!”.

Ν.Κ.