Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 18:20

Ερώτηση για μείωση προστίμου από ΔΕΥΑ Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ερώτηση για μείωση προστίμου από ΔΕΥΑ Μεσσήνης

Εξηγήσεις, γιατί ανακλήθηκε ένα πρόστιμο 2.000 ευρώ σε δημότη για νεροκλοπή, προ δύο εβδομάδων από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ κατά πλειοψηφία, ζήτησε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης την Πέμπτη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Δουρούμης.

Οπως ο ίδιος ανέφερε, το πρόστιμο είχε επιβληθεί πέρυσι για παράνομη σύνδεση νερού από δημότη, και η απόφαση που πάρθηκε πηγαίνει κόντρα στην εισήγηση της υπηρεσίας. Ο δημοτικός σύμβουλος επεσήμανε μάλιστα πως το πόρισμα της υπηρεσίας είναι ξεκάθαρο – και είπε ευθέως ότι το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ με την απόφασή του είναι φανερό ότι έκανε “χατίρι σε δημότη”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Νίκος Χριστοφιλόπουλος απάντησε στον κ. Δουρούμη ότι τα στοιχεία ήταν ελλιπή, γιατί οι υδραυλικοί της υπηρεσίας δεν βρήκαν την κρυφή παροχή, και εφόσον δεν τη βρήκαν “υπήρχαν και ελαφρυντικά”.

“Απαξιώνετε τους συνεργάτες σας” επέμεινε ο κ. Δουρούμης - ενώ παρέμβαση που θέλησε να κάνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές, ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜ, δεν έγινε. Ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Φύκιρης επέμεινε να προχωρήσουν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και δεσμεύτηκε πως ο επικεφαλής της “Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών” θα παρενέβαινε στο τέλος της συνεδρίασης, χωρίς τελικά ποτέ να πάρει το λόγο…

ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΕΑΔΗΜ

Ερώτηση έθεσε ο Μανώλης Δουρούμης και για το έλλειμμα στην ΚΕΑΔΗΜ και την τύχη του πορίσματος. Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι θα προκύψουν απαντήσεις εν ευθέτω χρόνω σχετικά με το πόρισμα της ΚΕΑΔΗΜ, το οποίο υπενθύμισε ότι έχει αποσταλεί από τη δημοτική αρχή σε όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και στην Εισαγγελία Καλαμάτας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER