Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 21:23

Υποχρεωτικά τα self tests για εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Υποχρεωτικά τα self tests για εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμάτας

Υποχρεωτικά είναι τα self tests και για τους εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με ενημέρωσή του, σε εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από Covid 19 - self test, όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, υποχρεούνται να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο. Ο έλεγχος διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα πριν την προσέλευση του απασχολούμενου στην εργασία του, με φυσική παρουσία.
Η προμήθεια των τεστ γίνεται αυτοπροσώπως από τα φαρμακεία -δωρεάν- με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και μετά το πέρας του αυτοελέγχου (οι οδηγίες χρήσης επισυνάπτονται στο έγγραφο του φαρμακείου), ο υπάλληλος υποχρεούται να καταχωρίσει στο σύστημα το αποτέλεσμα ως εξής:
https://hr.apografi.gov.gr/login, μόνιμοι υπάλληλοι και αορίστου χρόνου,
https://self-testing.gov.gr/, υπάλληλοι λοιπών σχέσεων εργασίας.
Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η καταχώριση του αποτελέσματος στο σύστημα ή δεν υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας από το φαρμακείο, οι υπάλληλοι του δήμου πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το Συ.Κε.Δι.Κ. (Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κορονοϊού Δήμου Καλαμάτας), τηλ. 27213 60670, καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή, 8 π.μ. - 4 μ.μ., προκειμένου να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τη διενέργεια rapid test, αλλά και την καταχώριση των αποτελεσμάτων στο σύστημα.


NEWSLETTER