Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 08:33

Αυτοψία για παρεμβάσεις στα γεφύρια της Νέδας

Γράφτηκε από την
Αυτοψία για παρεμβάσεις στα γεφύρια της Νέδας

 

Οι παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στα γεφύρια της Νέδας καταγράφηκαν στη χθεσινή αυτοψία κλιμακίου της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, με επικεφαλής τον προϊστάμενο Γεώργιο Παπανδρέου.

Παρεμβάσεις τόσο στο μεγάλο πέτρινο γεφύρι, όπου ήδη έχουν ολοκληρωθεί στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, όσο και στα υπόλοιπα γεφύρια που βρίσκονται κατά μήκος της Νέδας.

Αυτό που τονίστηκε στη διάρκεια της αυτοψίας, όπου παρών ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς αλλά και ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατανίων Παναγιώτης Καραγιάννης, είναι ότι θα εκπονηθεί ένα συνολικό σχέδιο που θα αφορά όλα τα γεφύρια και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν σε αυτά, ώστε να διασωθούν αλλά και να αναδειχθούν.

Από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης ευχαρίστησε τόσο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού όσο και τον κ. Μαντά για το συνεχές ενδιαφέρον του, εκφράζοντας την ελπίδα σύντομα να γίνει η μελέτη αλλά και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER