Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 17:55

Πύργος Λεύκτρου: Νέα απάντηση Καμπανάρου σε Γιαννημάρα

Γράφτηκε από την
Πύργος Λεύκτρου: Νέα απάντηση Καμπανάρου σε Γιαννημάρα

Νέα απάντηση στον δήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα για το ζήτημα του δικτύου ύδρευσης, απέστειλε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύργου Λεύκτρου Σπύρος Καμπανάρος.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμπανάρος αναφέρει: “Σε απάντηση στον δήμαρχο κ. Γιαννημάρα στο δημοσίευμα της 4/6/21 κατά περίπτωση αναφέρω τα πιο κάτω:

  1. Φθορά δικτύου. Αναφέρεται εάν με αφήνει αδιάφορο η φθορά του δικτύου και ότι ξεπέρασα το δημοσίευμά του χωρίς κανένα σχόλιο στη μηνυτήρια αναφορά του. Φυσικά και συμφωνώ και εύχομαι να συλληφθεί ο δράστης και να τιμωρηθεί όπως ορίζει ο νόμος.

Διευκρίνιση: α) Η κοπή των αγωγών δεν έγινε στην Τοπική Κοινότητα Πύργου αλλά της Καστανέας.

β) Απ’ ό,τι γνωρίζω ο Σύλλογος του Πύργου δεν προέβη σε μηνυτήρια αναφορά αλλά μόνο στην αποστολή εξωδίκων. Και

γ) Οι κάτοικοι του Πύργου ναι προέβησαν σε μηνυτήρια αναφορά, αφού για 20 μέρες το χωριό είχε να υδροδοτηθεί, η δε δημοτική αρχή ήταν απούσα για να μας ενημερώσει τι θα κάνουν για το ένα λόγω πρόβλημα. Κύριε δήμαρχε, εάν είσαστε κάτοικος του χωριού μας με 20 μέρες χωρίς νερό τι θα κάνατε; Όταν μάλιστα υπάρχουν και άνθρωποι ανήμποροι να καλύψουν τις ανάγκες τους σε νερό; Τότε δεν υπήρχαν διαφθορές στο νερό.

  1. Χλωρίωση στο δίκτυο λόγω της εκθέσεώς μου σε προηγούμενες εκλογές εάν ενδιαφερόμουν. Απαντώ ότι η Τοπική Κοινότητα Πύργου μέχρι πέρυσι υδροδοτείτο από τις πηγές που καλύπτουν τις Τοπικές Κοινότητες Μηλέας Καρυοβουνίου και τον οικισμό του Ελαιοχωρίου, το νερό της πηγής του Αγίου Κωνσταντίνου της Καστανέας δεν χρησιμοποιείτο για πόση μέχρι πέρυσι που συνδέσαμε το νερό και ενισχύσανε το χωριό. Λογικό δεν είναι να ζητάμε την καταλληλότητά του ή όχι;

Ως προς τη χλωρίωσή του σας γνωστοποιώ ότι επί δημάρχου κ. Μαραμπέα έγινε επέκταση ηλεκτροφωτισμού από Πύργο προς Καστανέα, έτσι ώστε να υπάρχουν κολόνες ΔΕΗ δίπλα από τη δεξαμενή σε απόσταση περίπου 100 μέτρων σε ευθεία γραμμή, όποτε μπορείτε να τοποθετήσετε δύο κολόνες και να υπάρχει ρεύμα προκειμένου να γίνεται η αυτόματη χλωρίωση.

  1. Αδυναμία προσέγγισης υδροφόρας στη δεξαμενή λόγω έλλειψης δρόμου. Στην επιθυμία σας να δηλώσω δημόσια εάν αφήνω να περάσει δρόμος στην άκρη του κτήματός μου θα σας απαντούσα εάν μου εξηγήσετε γιατί δεν προβαίνετε στις πιο κάτω εφικτές ενέργειες:

α) Αφού υφίστατο δρόμος που η διάνοιξή του έχει γίνει από την κατασκευή της δεξαμενής για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της γιατί δεν προβαίνετε στη βελτίωσή του με μπετόν που το κόστος δεν θα υπερβεί τα 1000€;

β) Γνωρίζετε ότι στην Τοπική Κοινότητα Πύργου υπάρχει και άλλη δεξαμενή πλήρως εξοπλισμένη που έχει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να δεχτεί νερό από υδροφόρα και να το στείλει στην πάνω δεξαμενή με μηδέν έξοδα; (Έχει γίνει χρήση της όταν υπήρχε πρόβλημα νερού από την προηγούμενη δημοτική αρχή πριν τρία χρόνια). Σημειώνεται ότι η εν λόγω δεξαμενή είναι στην έξοδο του χωριού προσβάσιμη σε κάθε είδους υδροφόρα. Ποιος λοιπόν ο λόγος να μου ζητάτε να διαθέσω μέρος του κτήματός μου αφού λύσεις υπάρχουν; Φροντίστε σας παρακαλώ για την ασφάλεια της πηγής του Αγίου Κωνσταντίνου που θα πρέπει να μπουν φρεάτια και να κλείσετε το στόμιο της δεξαμενής του Πύργου που δεν έχει, για να μην υπάρχουν περαιτέρω αρνητικές συνέπειες.

Τέλος, όπως αναφέρει ότι ο δήμαρχος είναι θεσμός το ίδιο είναι και ο πρόεδρος που θα ήταν ανόητο από πλευράς του να μην θέλει την καλή συνεργασία. Για να επιτευχθεί όμως θα πρέπει να υπάρχει και από τα δύο μέρη”.


NEWSLETTER