Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 20:50

Δήμος Μεσσήνης: Σύμβαση για έργα σε Ζερμπίσια και Ανδρούσα

Γράφτηκε από την


Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και της εκπροσώπου της εταιρείας «ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε. Κατασκευής Ιδιωτικών και Λοιπών Τεχνικών Έργων» Σταυρούλας Μιγαδερού, η σύμβαση κατασκευής για την άρση επικινδυνότητας των κατολισθέντων δρόμων στις εισόδους των Ζερμπισίων και της Ανδρούσας.


Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕ 055 του υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου. Οπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, ο δήμαρχος τόνιζε στο αίτημά του την αναγκαιότητα της παρέμβασης στα συγκεκριμένα σημεία. Το έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης 165.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο από την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Μεσσήνης προς τον οικισμό Ζερμπισίων, καθώς και στη θέση «Μαύρη Λίμνα» Ανδρούσας και στην περιοχή Σουληνάρι Ανδρούσας. Οι εργασίες αφορούν αποκατάσταση σε κατολισθήσεις του πρανούς του δρόμου, οι οποίες σημειώθηκαν εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων νερού που κατέκλυσαν το οδόστρωμα και προκάλεσαν διαβρώσεις και κατολισθήσεις.
«Με την περάτωση του έργου θα έχουμε ένα ασφαλέστερο και λειτουργικότερο οδικό δίκτυο, σε μία περιοχή που συνδέει τα ορεινά χωριά μας μεταξύ τους και παράλληλα αποτελεί πρόσβαση προς τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης», σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.