Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 08:12

Καλαμάτα: Εξωστρεφείς δράσεις της δημοτικής αρχής - Παρουσίαση από Βασιλόπουλο και Μπασακίδη (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εξωστρεφείς δράσεις της δημοτικής αρχής - Παρουσίαση από Βασιλόπουλο και Μπασακίδη (βίντεο)

Για τις εξωστρεφείς δράσεις και ενέργειες που για τη δημοτική αρχή αποτελούν πολιτική επιλογή, αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία του αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη.

Αφορμή ήταν η πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Ανάπα της Ρωσίας και η συμμετοχή του ως εκπροσώπου του δήμου στη Συνδιάσκεψη Πόλεων Αρχαίας Κληρονομιάς

“Ως δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας θελήσαμε να επανατοποθετήσουμε τις σχέσεις μας με άλλες περιοχές, καθώς πιστεύουμε ότι μέσα από εξωστρεφείς δράσεις και ενέργειες μπορούμε να επιτύχουμε θετικά για το δήμο μας αποτελέσματα”, ανέφερε ο δήμαρχος, ο οποίος συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επανασύσφιγξη των σχέσεων με τις αδελφοποιημένες πόλεις, την Σι’αν Κίνας, την Αγλαντζιά Κύπρου και το Λόουελ ΗΠΑ που έμεινε πίσω λόγω της υγειονομικής κρίσης. 

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στη Συνδιάσκεψη Πόλεων Αρχαίας Κληρονομιάς στην Ανάπα της Ρωσίας, μία συνδιάσκεψη που εντάσσεται στο αφιερωματικό Έτος Ιστορίας Ελλάδος - Ρωσίας, με αντικείμενο τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πόλεων με αρχαία πολιτιστική κληρονομιά.

Οπως τονίστηκε από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο, υπήρξαν εποικοδομητικές επαφές και συναντήσεις, σύμφωνα και με την προετοιμασία που είχε υπάρξει, προκειμένου να διεκδικηθούν συγκεκριμένες δράσεις, όπως η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Μόσχα, η φιλοξενία ορφανών παιδιών και ατόμων με κινητικά προβλήματα, η προώθηση ζητημάτων που αφορούν τον τουριστικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή.

Ο κ. Μπασακίδης αναφέρθηκε στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα με την πρέσβη Αικατερίνη Νασίκα, η οποία εξέφρασε τη βούλησή της να υποστηρίξει την ενεργοποίηση της αεροπορικής γραμμής Μόσχα - Καλαμάτα. Επικοινωνία και συνεργασία με στόχο να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, υπήρξε επίσης με τον εμπορικό ακόλουθο Χρήστο Φαρμάκη, καθώς και με τον διευθυντή του ΕΟΤ Πολύκαρπο Ευσταθίου.


NEWSLETTER