Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 11:29

4 δεξαμενές πυρόσβεσης αγόρασε ο Δήμος Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την
4 δεξαμενές πυρόσβεσης αγόρασε ο Δήμος Μεγαλόπολης

Με την προμήθεια 4 δεξαμενών πυρόσβεσης ο Δήμος Μεγαλόπολης ενισχύει το έργο της πολιτικής του προστασίας.


Συγκεκριμένα, ο δήμος προμηθεύτηκε δύο μεταλλικές κυλινδρικές δεξαμενές βαρέος ανοιχτού τύπου χωρητικότητας 40 κυβικών μέτρων, και δύο πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 20 κυβικών.
Παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Σιέμπου, έγινε η εγκατάστασή τους σε επιλεγμένες θέσεις, καθ’ υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχοντας ως βασικά κριτήρια την άμεση πλήρωση με νερό των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στην μεταλλική δεξαμενή ανοιχτού τύπου χωρητικότητας 40 κυβικών στην Κοινότητα Κοτυλίου, έτσι ώστε να καταστεί λειτουργική.
Σκοπός της εγκατάστασής τους, όπως αναφέρεται, είναι η ενίσχυση του αριθμού των ήδη υπαρχουσών δεξαμενών, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων νερού σε κομβικά σημεία της επικράτειας του Δήμου Μεγαλόπολης, από τα οποία μπορούν να ανεφοδιαστούν τα μέσα πυρόσβεσης, συντομεύοντας τον χρόνο μεταξύ των ρίψεων κατά τα πρώτα κρίσιμα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
“Για άλλη μία φορά ζητάμε από τους δημότες μας τη συνεργασία τους στην προσπάθεια αποφυγής και αντιμετώπισης των υπαίθριων πυρκαγιών. Η ευαισθητοποίηση και συνδρομή όλων είναι επιτακτική ανάγκη” επισημαίνει ο Δήμος Μεγαλόπολης.


NEWSLETTER