Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 17:23

Διαφωνίες για μετασχηματιστή στην πλατεία της Χώρας

Γράφτηκε από την

Τη διαφωνία τους με την κατασκευή του μετασχηματιστή στην κεντρική πλατεία της Χώρας, αλλά και με το χρόνο υλοποίησης των εργασιών υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου στην περιοχή, εκφράζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Καφαντάρη Γιώργος Μπαχούμας και Νικόλαος Γιαννακόπουλος, με ερώτησή τους προς τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: “Διαπιστώσαμε με λύπη μας την αλλαγή του χώρου κατασκευής του υποσταθμού στη Χώρα, από το δημοτικό χώρο του πάρκινγκ, όπου είχε προγραμματιστεί, στον χώρο της κεντρικής πλατείας. Παράλληλα σε συνομιλίες που έχουμε καθημερινά με τους επαγγελματίες, μας μεταφέρουν τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους για τον χρόνο κατασκευής του έργου και την τεράστια όχληση και ζημιά που έχουν υποστεί, σε μια περίοδο όπου περίμεναν, μετά από αρκετούς μήνες ταλαιπωρίας, να δουλέψουν και να αυξήσουν το εισόδημά τους.

Είναι αδιανόητο τη σημερινή εποχή να γίνονται τέτοιες κατασκευές σε χώρους που η κοινωνία θέλει να χρησιμοποιεί, σε χώρους που γίνονται εκδηλώσεις, σε χώρους που είναι ταυτισμένοι με την καθημερινότητα των πολιτών, σε χώρους που έχετε ξεκινήσει τη μελέτη ανάπλασής τους, μιας και υπήρχε ήδη η σχετική προεργασία με το ίδιο μελετητικό γραφείο από την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Οφείλουμε εδώ να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε υπέρ της υπογειοποίησης των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και γι’ αυτό την προηγούμενη περίοδο είχαμε ολοκληρώσει με τον ΔΕΔΔΗΕ τον σχεδιασμό, αλλά και υπερψηφίσαμε ως αυτοδιοικητικός συνδυασμός τη σχετική δαπάνη”.

Οι Γ. Μπαχούμας και Ν. Γιαννακόπουλος ρωτούν τον δήμαρχο: “Για ποιο λόγο έγινε η μεταφορά του σημείου κατασκευής του υποσταθμού από τον δημοτικό χώρο του πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία; Εξετάστηκε η εύρεση άλλου χώρου; Η τεχνική υπηρεσία του δήμου μας έχει συνηγορήσει και με ποια έγγραφα; Με ποια σχετική απόφαση και ποίου οργάνου του δήμου μας έγινε η μεταφορά; Υπάρχει σχετική έγγραφη έκφραση γνώμης της υπηρεσίας δόμησης και της νομικής υπηρεσίας του δήμου μας για το θέμα που προέκυψε στον δημοτικό χώρο του πάρκινγκ; Υπάρχει  σχετική απόφαση - γνώμη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας; Για ποιο λόγο ο δήμος μας απεμπολεί δικαιώματά του από δημοτικό χώρο; Θα σταματήσετε τις εργασίες στην κεντρική πλατεία και στον δρόμο μπροστά από τα καφενεία αυτή την περίοδο της έντονης τουριστικής κίνησης;”.