Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 20:46

Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα προστίθενται στον στόλο οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας. Τη σύμβαση προμήθειάς τους υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.


Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, μετά τη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού η προμήθεια θα γίνει από την εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο “Βιομηχανία Ειδικών Κατασκευών Α. Καούσης Ανώνυμος Εταιρεία”.
Συγκεκριμένα, ο δήμος θα προμηθευτεί 1 απορριμματοφόρο όχημα τύπου μύλου χωρητικότητας 10 κυβικών μέτρων, 1 απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων με γερανό υπόγειων κάδων και 2 απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσας χωρητικότητας 16 κυβικών.
Η ανανέωση του στόλου οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας υλοποιείται σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, ενώ η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και στην προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με σκοπό την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου κ.λπ.