Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 08:30

Δήμος Μεσσήνης: Μεγάλη παρέμβαση με έργα 3,9 εκ ευρώ στην αγροτική οδοποιία

Γράφτηκε από την

 

Το έργο βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Μεσσήνης, με ποσό 3.957.200 ευρώ, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής (ΕΥΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο αφορά σε εργασίες βελτίωσης υφιστάμενων αγροτικών οδών του δήμου, συνολικού μήκους 42 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα, προβλέπονται βελτιώσεις αγροτικών δρόμων μέσω τσιμεντοστρώσεων σε επιλεγμένα σημεία περίπου 33 χλμ. και ασφαλτοστρώσεις επιλεγμένων αγροτικών δρόμων περίπου 9 χλμ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η δημοτική αρχή σε άψογη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες εκπόνησαν έγκαιρα ένα σύνολο μελετών, προκειμένου να ενταχθεί  ένα πολύ σημαντικό έργο για τον δήμο. Τα σημεία των παρεμβάσεων έχουν υποδειχθεί σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους και είναι αυτά στα οποία κάθε χρόνο παρουσιάζονται προβλήματα πρόσβασης. Εργασίες θα γίνουν σε κάθε τοπική κοινότητα, έτσι ώστε η συνολική παρέμβαση να έχει διττή ωφέλεια: αφενός να βελτιώσει την πρόσβαση των αγροτών στις καλλιέργειές τους και αφετέρου ο δήμος να εξοικονομήσει πόρους από την ετήσια συντήρηση αυτών των σημείων.

“Ετσι ικανοποιούμε μία βασική προεκλογική μας δέσμευση, να παρέμβουμε δυναμικά επιλύοντας διαχρονικά προβλήματα σε συγκεκριμένα σημεία της αγροτικής οδοποιίας, σε έναν δήμο όπου ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων των δημοτών μας”, σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.