Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 08:28

Συνάντηση για το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Αύριο Πέμπτη, στην διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας (δήμαρχος και επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών) θα υπάρξει μια πρώτη ουσιαστική ενημέρωση για το σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο της πόλης, προϋπολογισμού 79 εκ. ευρώ που μελετάται και θα υλοποιηθεί από τον “Μορέα”.

Οπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, με τηλεδιάσκεψη, στη συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαμάτας θα παραστούν εκπρόσωποι - υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Υποδομών και οι μελετητές του “Μορέα” και θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το τι προβλέπει η μελέτη μέχρι τώρα. Μια συνολική εικόνα για το έργο θα υπάρχει με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που θα κατατεθεί για διαβούλευση και γνωμοδότηση.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο με δύσκολες παρεμβάσεις στο Νέδοντα και ανέφερε πως “πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις και να αποσαφηνιστούν διάφορα σημεία που δημιουργούν εικόνα προβληματισμού”.

Ακόμα, επανέλαβε ότι το προβληματικό σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα στο παλιό Δημαρχείο θα ανακατασκευαστεί και θα ξανασκεπαστεί, γιατί “η παιδική χαρά, το πάρκο και το αναψυκτήριο αποτελούν μέρος της πόλης και δεν πρέπει να χαθούν”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι μέσα στο 2022 να ξεκινήσει το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, για τη θωράκιση της πόλης της Καλαμάτας.

Για το υπουργείο η προστασία του πολεοδομικού συγκροτήματος της Καλαμάτας θεωρείται κρίσιμη, καθώς αφορά μεγάλης εμβέλειας παρεμβάσεις.

Οπως έχει γίνει γνωστό,προβλέπεται: Σήραγγα 1 χιλιομέτρου που θα μαζεύει τα νερά από όλα τα ρέματα δυτικά του Νέδοντα που προκάλεσαν τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 και θα τα ρίχνει στο χείμαρρο της πόλης. Ανακατασκευή του σκεπασμένου τμήματος του Νέδοντα, στο ύψος του παλιού Δημαρχείου, από Κιλκίς έως 23ης Μαρτίου, νέα γέφυρα σε Ιατροπούλου - Κλαδά, εκβάθυνση και διαπλάτυνση σε αρκετά σημεία του χειμάρρου.

Γ.Σ.