Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 17:27

Δημοτικό Συμβούλιο: Εντονη αντιπαράθεση για το μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Δημοτικό Συμβούλιο: Εντονη αντιπαράθεση για το μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη

 

Τη δωρεά των πέντε δημοτικών ακινήτων 9.258,60 τ.μ. για την ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης το βράδυ της Δευτέρας.

Μετά από πολύωρη συζήτηση και αντεγκλήσεις συμφώνησαν τελικά όλες οι παρατάξεις και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι για την παραχώρηση των οικοπέδων, εκτός από τον πρ. δήμαρχο Γιώργο Τσώνη. Ο τελευταίος κατηγόρησε τον δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο πως “εκτελεί κομματικές εντολές” καθ’ υπαγόρευση του υπουργείου Πολιτισμού και της υπουργού Λίνας Μενδώνη, ξεπουλώντας την περιουσία του δήμου. Οπως φάνηκε από τα συμφραζόμενα, ο κ. Τσώνης δεν εναντιώνεται στην κατασκευή του μουσείου, αλλά θεώρησε ως αποτυχία το ότι η δημοτική αρχή δεν εξασφάλισε για το δήμο μέρος από τα έσοδα που αυτό θα έχει.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές, αν και έδωσε την έγκριση της παράταξής του για τη δωρεά, εξέφρασε και ο ίδιος αντιρρήσεις. Επικαλέστηκε μάλιστα και ανάρτηση του καθηγητή και ανασκαφέα της Αρχαίας Μεσσήνης Πέτρου Θέμελη, σχετικά με τη δημιουργία ανοικτών μουσείων. Ωστόσο, όπως είπε, βασίζεται στο ότι αναλαμβάνει ο δήμαρχος την ευθύνη για την πορεία του έργου και συμφώνησε να δώσει την εξουσιοδότησή του για την παραχώρηση των οικοπέδων.  

Νωρίτερα ο Γιώργος Αθανασόπουλος απαντώντας στον Γ. Τσώνη είπε ότι δεν ανέχεται την ενστικτώδη καχυποψία κάποιων ανθρώπων.

Ν.Κ.


NEWSLETTER