Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 21:44

Μεσσήνη: Αντιπολίτευση κατά Αθανασόπουλου για την παραβατικότητα

Γράφτηκε από την

Πυρ ομαδόν για την παραβατικότητα στο δήμο και την επικοινωνιακή διαχείριση της επίσκεψης Χρυσοχοΐδη δέχτηκε από τις μειοψηφίες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, κατά τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα.

Αφορμή υπήρξε η ενημέρωση του δημάρχου στο Σώμα για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Μεσσήνη και τις δεσμεύσεις του για επέκταση της λειτουργίας του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου (ΕΣΥΚ) Δημοτικής - Ελληνικής Αστυνομίας και στο δήμο τους, καθώς και για εγκατάσταση μόνιμης δύναμης ΟΠΚΕ στην περιοχή.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές παίρνοντας το λόγο υπονόησε ότι πρόκειται για υπερβολικούς και εν πολλοίς ανέφικτους στόχους. Παράλληλα καυτηρίασε το ότι δεν κράτησε η δημοτική αρχή την υπόσχεσή της για διάλογο με τους πολίτες σε ό,τι αφορά θέματα παραβατικότητας, καθώς και το γεγονός ότι παραμένουν ανενεργά τα Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας.
Πιο καυστικός ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσώνης μίλησε για… πανηγύρια αντίστοιχα με αυτά της επίσκεψης του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια στη Μεσσήνη, επί δημαρχοντίας Στάθη Αναστασόπουλου. Ο κ. Τσώνης ήθελε να καταδείξει με την αναφορά του πως τίποτα (πάντα κατά την άποψή του) δεν θα αλλάξει η επίσκεψη του υπουργού, όπως δεν είχε και τότε. Επίσης κατέκρινε το δήμαρχο γιατί δεν προκάλεσε τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα να παρουσιάσει τα στοιχεία για την παραβατικότητα στην περιοχή στον υπουργό και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που τον συνόδευε, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι ο ίδιος έπεσε θύμα κλοπής 5 φορές το τελευταίο διάστημα χάνοντας χιλιάδες ευρώ, θέλοντας έτσι να διαψεύσει όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Γ. Αθανασόπουλος για καλυτέρευση της κατάστασης σε ό,τι αφορά τις κλοπές στο δήμο.
Ο Γιώργος Αθανασόπουλος, αφού σχολίασε πως η επίσκεψη Δένδια αφορούσε τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πεταλίδι και ουδεμία σχέση υπάρχει με αυτή που έγινε από τον Μ. Χρυσοχοΐδη, τόνισε πως δεν μπορεί ένα σοβαρό ζήτημα όπως είναι η παραβατικότητα να μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Επανέλαβε δε τη θέση του ότι πρόκειται για καθαρά πολιτικό θέμα και πως η δημοτική αρχή αυτό που οφείλει το έχει πράξει πιέζοντας για συγκεκριμένα πράγματα τους αρμόδιους ώστε να πράξουν στοχευμένα. Είπε ακόμα πως η δημοτική αρχή δεν θα υποδείξει πως θα επιτευχθούν οι στόχοι για την πάταξη της παραβατικότητας, αλλά αυτό που την ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα.
Ν.Κ.