Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 21:59

Τριφυλία: Εκκληση Λεβεντάκη για ετοιμότητα των κατοίκων για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Γράφτηκε από την
Τριφυλία: Εκκληση Λεβεντάκη για ετοιμότητα των κατοίκων για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Εκκληση προς τους κατοίκους για ετοιμότητα ενόψει του συνεχιζόμενου αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς απευθύνει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Αναλυτικά αναφέρει: 

Παρακαλούνται όλοι οι δημότες του Δήμου Τριφυλίας, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, λόγω αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς (καθότι οι καιρικές συνθήκες, το ευνοούν) και προκειμένου να αντιμετωπιστεί, άμεσα και επιτυχώς, τυχόν τέτοιο ενδεχόμενο. Επίσης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, από αμέλεια (όπως, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων, που προκαλούν σπινθήρες, χρήση υπαίθριων ψησταριών, ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.).

Υπενθυμίζεται, ότι βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και ΡΗΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η καύση των ή σε αγρούς. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ειδοποιούν, αμέσως, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης (199). Τέλος, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ κυρίως οι αγρότες, αλλά και όσοι από τους δημότες μας διαθέτουν τρακτέρ με βυτία ή άλλα βυτιοφόρα και υδροφόρα οχήματα, ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ αυτά ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, έτσι ώστε να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, αν και εφ' όσον χρειαστεί. Ήδη, η συμβολή τέτοιων οχημάτων αποδείχθηκε αναγκαία και επιτυχής, σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή του Καλού Νερού. ΣΚΟΠΟΣ όλων μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, η αποτροπή έναρξης νέων πυρκαγιών". 


NEWSLETTER