Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 18:26

Δήμος Καλαμάτας: Επετειακοί εορτασμοί και δράσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Επετειακοί εορτασμοί και δράσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Συνεχίζονται οι επετειακοί εορτασμοί και δράσεις για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, στη σύσκεψη συμμετείχε η Συντονιστική Επιτροπή και η Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί για την υποστήριξη των δράσεων και των εκδηλώσεων. Υπήρξε ένας μίνι απολογισμός για όσα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, εν μέσω των συνθηκών που η υγειονομική κρίση έχει επιβάλει, καθώς και επικαιροποίηση του σχεδιασμού - προγραμματισμού για τα όσα θα ακολουθήσουν τόσο εντός του 2021 όσο και το 2022 ως έργα και δράσεις-“γέφυρες”.
Στις φετινές δράσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Η έκδοση του συλλεκτικού μεταλλίου “Πνοή Ελευθερίας”, η υλοποίηση του προγράμματος “Καλαμάτα 1821, Δρόμοι Ελευθερίας”, η επετειακή έκδοση του βιβλίου “Ιχνηλατώντας τη συμβολή της Καλαμάτας και της μεσσηνιακής ενδοχώρας στο έπος της Ανεξαρτησίας. Σηματωροί και αγωνιστές του 1821”, η λειτουργία του ψηφιακού εκθέματος στο Πνευματικό Κέντρο, επετειακές και αφιερωματικές εκδηλώσεις κ.ά. Επίσης, ακολουθεί το Μνημείο Φωτός, η μελοποίηση από τη Δημοτική Φιλαρμονική της “Προειδοποιήσεως εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς”, η δράση “Λάδι του ‘21”, το Φόρουμ Διπλωματίας, η σπουδαία έκθεση του Χρ. Μποκόρου κ.ά.


NEWSLETTER