Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 22:39

Αναστασόπουλος για λυματολάσπη σε κτήμα του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Αναστασόπουλος για λυματολάσπη σε κτήμα του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” (βίντεο)

Απομακρύνθηκε η λυματολάσπη από τον βιολογικό καθαρισμό Καλαμάτας που είχε εναποτεθεί σε κτήμα του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” στην Εύα και η οποία προκαλούσε έντονη και κατά διαστήματα ανυπόφορη δυσοσμία.

Αυτό ενημέρωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος, επισημαίνοντας ότι έχουν κληθεί από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) η ΔΕΥΑ Καλαμάτας και ο ΕΛΓΟ “Δήμητρα”, η τοπική υπηρεσία, όπως προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις αδειοδοτήσεις για την εναπόθεση - διάθεση της λυματολάσπης στο συγκεκριμένο κτήμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη, για το θέμα της εναπόθεση λυματολάσπης σε κτήμα του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” στην Εύα, η Π.Ε. Μεσσηνίας ενήργησε αμέσως μετά από καταγγελία ιδιώτη. Συγκεκριμένα, δόθηκε έγγραφη εντολή στο ΚΕΠΠΕ και διενεργήθηκε αυτοψία στο χώρο την Παρασκευή 27 Αυγούστου, από την οποία διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την έκθεση του κλιμακίου, η εναπόθεση λυματολάσπης προερχόμενη από τον βιολογικό καθαρισμό Καλαμάτας, σε ακάλυπτη έκταση  εντός του κτήματος. Η λυματολάσπη είχε στερεά μορφή με αρκετή υγρασία και έντονη δυσοσμία και διαφαινόταν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κομποστοποίησης. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε και τον βιολογικό καθαρισμό, όπου επιβεβαιώθηκε ότι η λυματολάσπη που είχε εναποτεθεί στο κτήμα προερχόταν από τις εγκαταστάσεις του.

Μετά από αυτά ενημερώθηκαν οι εμπλεκόμενοι, καταρχήν τηλεφωνικά όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα απομάκρυνσης του υλικού, κάτι που ολοκληρώθηκε τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα και με νεότερη αυτοψία του ΚΕΠΠΕ την περασμένη Δευτέρα.


NEWSLETTER