Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 16:02

Τριφυλία: Aνάκληση προανάρτησης Κτηματολογίου προανήγγειλε ο Λεβεντάκης

Γράφτηκε από τον
Τριφυλία: Aνάκληση προανάρτησης Κτηματολογίου προανήγγειλε ο Λεβεντάκης

Την ανάκληση της προανάρτησης του κτηματολογίου για την περιοχή της Τριφυλίας προανήγγειλε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης μετά από επικοινωνία που είχε με φορείς του Κτηματολογίου ΑΕ.

Ενώ και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με ομόφωνη απόφαση του στην συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης ζητά την ανάκληση της προανάρτησης.

Όπως τονίστηκε τα λάθη που υπάρχουν είναι πάρα πολλά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ζητούν από το σύνολο σχεδόν των πολιτών να υποβάλουν εντάσεις και εκ νέου τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αποδεικτικά στοιχεία. Τονίστηκε δε ότι οι ευθύνες για τα λάθη ανήκουν στην ανάδοχο εταιρεία και όχι στους πολίτες που κατέθεσαν ότι τους ζητήθηκε.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης αναφέρεται «Μετά από επικοινωνία του Δήμαρχου με φορείς του κτηματολογίου ΑΕ έγινε γνωστό ότι εντός της ημέρας ( το αργότερο μέχρι αύριο) επίκειται ανακοίνωση ανάκλησης της προανάρτησης του Κτηματολογίου στην επικράτεια του Δήμου Τριφυλίας, ώστε η ανάδοχος εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις. Αφουγκραζόμενος το ενδιαφέρον των πολιτών και αντιλαμβανόμενος το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ως Δημοτική Αρχή συνεργαστήκαμε άριστα με τα μέλη του συλλόγου μηχανικών Τριφυλίας και του δικηγορικού συλλόγου Κυπαρισσίας προκειμένου να εξευρεθεί κεντρική πολιτική λύση. Στα πλαίσια αυτά χθες εισηγηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την λήψη απόφασης με την οποία ζητήσαμε την ανάκλησης της προανάρτησης του Κτηματολογίου από το Κτηματολόγιο ΑΕ. Στο σημείο αυτό οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Μίλτο Χρυσομάλλη και κ. Περικλή Μαντά για το ενδιαφέρον τους.»

Κ.Μπ.


NEWSLETTER