Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 08:58

Ικανοποίηση για το Κτηματολόγιο από φορείς της Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν ο Σύλλογος Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Τριφυλίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, για την αναστολή προανάρτησης του Κτηματολογίου στο Δήμο Τριφυλίας.

Ευχαριστούν τους βουλευτές του νομού Περικλή Μαντά, Μίλτο Χρυσομάλλη, Ιωάννη Λαμπρόπουλο και Αλέξη Χαρίτση για τις παρεμβάσεις. Σημειώνουν δε ότι το πρόβλημα αναδείχθηκε από τους δύο συλλόγους και όχι από το “Κτηματολόγιο”, που όφειλε να προβεί σε έλεγχο κατά την παράδοση της  μελέτης. Ελπίζουν να αξιοποιηθούν τα στοιχεία που έχουν υποβάλει οι πολίτες και με τη νέα προανάρτηση να μην υπάρχουν προβλήματα.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο σύλλογοι αναφέρουν:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την απόφαση του Κτηματολογίου περί αναστολής της προανάρτησης στο Δήμο Τριφυλίας, κάνοντας έτσι δεκτό το αίτημά μας που από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε όταν διαπιστώσαμε το μέγεθος της αστοχίας. Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση ενός αξιόπιστου συστήματος Κτηματολογίου για την περιοχή μας το οποίο θα επιδιώξουμε ως επιστημονικοί συλλογικοί φορείς, παρεμβαίνοντας και στο μέλλον αν χρειαστεί.

Εκφράζουμε ιδιαιτέρως τις ευχαριστίες μας προς τους βουλευτές κκ. Περικλή Μαντά, Μίλτο Χρυσομάλλη και Ιωάννη Λαμπρόπουλο που από την πρώτη στιγμή παρενέβησαν προς τους αρμόδιους υπουργούς, τη διοίκηση της “Κτηματολόγιο” και κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή, καθώς και προς τον κ. Αλέξη Χαρίτση ο οποίος μας συμπαραστάθηκε καταθέτοντας επερώτηση στη Βουλή. Είμαστε βέβαιοι ότι χωρίς την αμέριστη υποστήριξη που μας παρείχαν το αίτημά μας δεν θα είχε γίνει αποδεκτό.

Επισημαίνουμε ότι το πρόβλημα αναδείχθηκε από εμάς τους επαγγελματίες μηχανικούς και δικηγόρους της Τριφυλίας και όχι από το Κτηματολόγιο, αφού όφειλε να προβεί σε έλεγχο κατά την παράδοση της μελέτης. Ελπίζουμε με την αναστολή να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στον ανάδοχο για να προβεί στην αξιοποίηση των στοιχείων που οι πολίτες υπέβαλαν, ώστε όταν γίνει πάλι η προανάρτηση να μην υπάρχουν τα ίδια προβλήματα.

Μέχρι τότε οι πολίτες δεν χρειάζεται να προβούν σε κανένα έλεγχο στοιχείων και θα πρέπει να αναμένουν τη νέα ημερομηνία της προανάρτησης που θα ανακοινωθεί από το Κτηματολόγιο».

Κ.Μπ.