Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 08:15

Εγκαινιάστηκαν τα δημοτικά μαγειρεία στο Β’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Τα εγκαίνια των δημοτικών μαγειρείων στο Β’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, που έκοψε την κορδέλα, είπε ότι τα σχεδίασε και τα ξεκίνησε ο Παναγιώτης Νίκας και η σημερινή δημοτική αρχή τα ολοκλήρωσε. Εκανε λόγο για τα πιο σύγχρονα μαγειρεία, με δυνατότητα παραγωγής μέχρι 500 μερίδων φαγητού, και ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα εγκαινιαστούν τα Δημοτικά Υπνωτήρια και θα ακολουθήσουν η δημιουργία Κέντρου Ημέρας και κοινωνικών πλυντηρίων.

“Οσο υπάρχει ανάγκη, οφείλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να προσπαθούμε” επεσήμανε ο δήμαρχος κι επανέλαβε ότι ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ανέφερε ότι τα μαγειρεία προσφέρουν φαγητό και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, και πως κατά την πανδημία μοιράζουν 150 μερίδες και κατ’ οίκον, όπου χρειάζεται. Παρατήρησε ότι είναι μια δομή που αφορά τους πλέον εμπερίστατους δημότες και διαβεβαίωσε πως “είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη”.

Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης για τον τουρισμό Αννα Καλογεροπούλου επεσήμανε ότι η στήριξη στους αδύνατους δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού και δήλωσε την υποστήριξη της Περιφέρειας.

Γ.Σ.