Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 20:44

Φιλιατρά: Απάντηση Τσαφαρά σε Λεβεντάκη

Γράφτηκε από τον
Φιλιατρά: Απάντηση Τσαφαρά σε Λεβεντάκη

«Δεν έχετε απαντήσει ακόμα τι και πώς θα γίνει στην πλατεία, ούτε στο Τοπικό Συμβούλιο ούτε και στο Δημοτικό Συμβούλιο» απαντά ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Παναγιώτης Τσαφαράς στο δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη.

Η απάντηση αυτή έρχεται μετά την αιχμηρή ανακοίνωση του δημάρχου για τον κ. Τσαφαρά ύστερα από τη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών για το θέμα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Σημειώνει επίσης ότι «εάν πραγματικά θέλατε να ενημερωθούν σωστά οι πολίτες έπρεπε να έχει προηγηθεί σωστή από την πλευρά σας ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο» παρουσιάζοντας τις σχετικές ΚΥΑ που αφορούν τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» από το Παρακαταθηκών και Δανείων. Απαντώντας στην «πρόσκληση» του δημάρχου για συμπόρευση «όταν αλλάξουν μυαλά», τονίζει: «Εάν η συνεργασία και ο διάλογος είναι σαν την ενημέρωση που είχαν οι τρεις Φιλιατρινοί αντιδήμαρχοι, οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και απάντησαν πως δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει στην πόλη μας, προτιμώ την αντιπολίτευση».

Αναλυτικά ο κ. Τσαφαράς αναφέρει: «Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες, κάτοικοι της Τριφυλίας και όλοι, όσοι ενδιαφέρεστε για την όμορφη περιοχή μας, πιστεύω να κατανοήσατε μετά τις λεπτομερείς εξηγήσεις που δόθηκαν στο χθεσινό δημοσίευμα από τα πιο επίσημα χείλη του Δήμου Τριφυλίας, το τι θα γίνει και το πώς θα γίνει με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης των Φιλιατρών. Κληθήκαμε ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δύο φορές από το Τοπικό Συμβούλιο της πόλης των Φιλιατρών, το οποίο εξέφρασε έντονα την ανησυχία και την αγωνία του για το τι πρόκειται να γίνει στην πλατεία της πόλης μας. Δυστυχώς και τις δύο φορές μας ''στόλισαν'' όλους με ονοματεπώνυμο. Όσον δε, με αφορά, σας ευχαριστώ. Δεν έχετε απαντήσει όμως ακόμα τι και πώς θα γίνει στην πλατεία, ούτε στο Τοπικό Συμβούλιο ούτε και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάτι που έχω ζητήσει από τον πρόεδρο από τα μέσα Ιουλίου. Ελπίζω να είναι καταγεγραμμένο αυτό, να μην είμαι και πάλι "άτυχος". Εάν πραγματικά θέλατε να ενημερωθούν σωστά οι πολίτες έπρεπε να έχει προηγηθεί σωστή από την πλευρά σας ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο. Εφόσον, σε διαφορετική περίπτωση η ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης γίνεται μόνον κατόπιν έγγραφης αιτήσεως στην υπηρεσία, και αφού και όταν πάρουν την έγκριση από τον προϊστάμενό τους. Για όσα κατηγορούμαι ότι ακούστηκαν στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου παραθέτω τα πιο κάτω στοιχεία:

Η ΚΥΑ για το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης": Άρθρο 4 πόροι του προγράμματος. Η απόφαση ένταξης του έργου με τίτλο «Αστική αναζωογόνηση περιοχών Περιφέρειας Πελοποννήσου» στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης". Προκύπτει δανειακή σύμβαση ή όχι της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων; Τα δάνεια πληρώνονται; Όσο για την προτροπή στον επικεφαλής της παράταξής μας σας απαντώ ότι δεν χρειάζομαι ανθρώπους δίπλα μου ούτε να με "στηρίζουν", ούτε να με "φωτίζουν", ούτε να με "προσέχουν". Η σχέση μας στην παράταξη είναι άριστη και θα παραμείνει.

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση συνεργασίας που μας κάνατε, όταν αλλάξουμε γνώμη για συμπόρευση και υγιή διάλογο. Εάν η συνεργασία και ο διάλογος είναι σαν την ενημέρωση που είχαν οι τρεις Φιλιατρινοί αντιδήμαρχοι, οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και απάντησαν πως δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει στην πόλη μας, προτιμώ την αντιπολίτευση, θέση την οποία μου έδωσε ο λαός της Τριφυλίας, τον οποίο και ευχαριστώ γιατί εμείς γνωριζόμαστε χρόνια. Υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Ανευθυνότητα είναι να ψηφίζεις θετικά ή αρνητικά στην τύχη και χωρίς καμία ενημέρωση. Καλή επιτυχία στις προσπάθειες που κάνετε κ. δήμαρχε σε εσάς και τους συνεργάτες σας. Θα στηρίζουμε όπως κάνουμε μέχρι τώρα χωρίς προαπαιτούμενα ό,τι θετικό γίνεται και θα κρίνουμε ό,τι κατά τη γνώμη μας είναι λάθος για την περιοχή μας, πάντα μέσα από τα θεσμικά όργανα του δήμου. Στη δημοκρατία όλοι κρινόμαστε».

 

Κ.Μπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER