Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 22:09

Σημαντικός μηχανολογικός εξοπλισμός στο Δήμο Μεγαλόπολης από την Εμπορική Τράπεζα

Γράφτηκε από την
Σημαντικός μηχανολογικός εξοπλισμός στο Δήμο Μεγαλόπολης από την Εμπορική Τράπεζα

Σημαντικό μηχανολογικό εξοπλισμό απέκτησε ο Δήμος Μεγαλόπολης για την κάλυψη των αναγκών του διευρυμένου πλέον δήμου - τόσο σε πυρόσβεση όσο και σε τομείς όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων και γενικά η καθαριότητα.
Σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης ανήμερα της γιορτής του πολιούχου Αγίου Νικολάου, οι εκπρόσωποι της Εμπορικής Τράπεζας παρέδωσαν στο δήμο 4 μηχανήματα: ένα σκαπτικό, μια υδροφόρα χωρητικότητας 10 κυβικών με σύστημα πυρόσβεσης, ένα πολυμηχάνημα κι ένα πυροσβεστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αποφρακτικό, καθώς και για την πλύση των κάδων απορριμμάτων και των δρόμων.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία της τράπεζας η οποία και στο παρελθόν έχει βοηθήσει την περιοχή, μετά τις πυρκαγιές του 2007, προσφέροντας υπολογιστές σε παιδιά. Τόνισε πως μπορεί να πέρασε αρκετός καιρός από τις φωτιές, αλλά η δεδομένη οικονομική συγκυρία καθιστά και τώρα σημαντική την προσφορά καθώς ο εξοπλισμός είναι μεγάλης αξίας και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην κάλυψη των αναγκών του εκτεταμένου πλέον Δήμου Μεγαλόπολης.
Το λόγο πήρε και ο δήμαρχος Φαλαισίας Γιάννης Φουσέκης, αφού ο δήμος του έχει γίνει αποδέκτης αντίστοιχης προσφοράς από την Εμπορική Τράπεζα. Σημείωσε μεταξύ άλλων πως η νέα βοήθεια της τράπεζας είναι σημαντική και η προσφορά αυτή -καθώς και των άλλων ιδιωτών- καλύπτει το κενό που άφησε η Πολιτεία, αφού δεν στήριξε τις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες ούτε στο ελάχιστο. Ζήτησε μάλιστα να ενεργοποιηθεί άμεσα το Ταμείο Μολυβιάτη αφού τα χρήματά του ανήκουν σε ιδιώτες που τα παραχώρησαν για να βοηθηθούν οι πληγείσες περιοχές. Ακόμη επεσήμανε την ανάγκη για δρομολόγηση του Κτηματολογίου και του Δασολογίου στις περιοχές που κάηκαν. Εκανε λόγο για "εκκωφαντικές απουσίες" και συγκεκριμένα για την απουσία της ΔΕΗ απ' την αποκατάσταση των ζημιών της περιοχής και γενικά την ανάταξή της, παρά το ότι είχε πολλούς λόγους να είναι προπομπός σε μία τέτοια προσπάθεια.
Από τη δική του πλευρά ο εκπρόσωπος της Εμπορικής Τράπεζας κ. Λεοντίου τόνισε πως η τράπεζα από την πρώτη στιγμή μετά τις καταστροφές του 2007 εκπόνησε ένα συγκεκριμένο σχέδιο βοήθειας προς τις περιοχές που επλήγησαν, όπως η προσφορά μηχανημάτων, υπολογιστών και βιβλίων για μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών, η εκπαίδευση στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που ελήφθησαν και συνεχίζονται να λαμβάνονται για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της περιοχής της Πελοποννήσου αλλά και της Αττικής.
Επεσήμανε δε πως η Εμπορική Τράπεζα πάντα πρωτοπορεί σε τομείς όπως η κοινωνική συνεισφορά κι ότι ακόμα και τώρα που βιώνουμε μια μεγάλη οικονομική κρίση στέκεται στο πλευρό των πολιτών και στηρίζει όλες τις προσπάθειες για την οικονομική ανάταση της χώρας.
Η εκδήλωση έκλεισε με τα συμβολικά δώρα που προσέφεραν οι Δήμοι Μεγαλόπολης και Φαλαισίας στους εκπροσώπους της τράπεζας. Τα δώρα (βιβλία κι αναμνηστικά) πρόσφεραν ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Βαλασόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης.
Ε.Τ.


NEWSLETTER