Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 21:35

Έκπτωτος ο εργολάβος για αποχέτευση σε Θουρία και Λέικα

Έκπτωτος ο εργολάβος για αποχέτευση σε Θουρία και Λέικα

 

Εκπτωτος έχει κηρυχθεί από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας ο εργολάβος του έργου επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε Θουρία και Λέικα και το έργο έχει σταματήσει εδώ και καιρό.

Αντίθετα, το έργο της β’ φάσης της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Καλαμάτας προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όπως μας ενημέρωσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης.

Ειδικότερα, για το έργο της αποχέτευσης προϋπολογισμού 1.191.866,92 ευρώ κι ενταγμένου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι ο εργολάβος είχε δώσει τεράστια έκπτωση και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Η απόφαση της έκπτωσης αναμένεται να εκδικαστεί στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Εργων, προκειμένου να εγκριθεί και να οριστικοποιηθεί, ενώ ο εργολάβος έχει καταθέσει ένσταση.

Ο γενικός διευθυντής παρατήρησε ότι “ο εργολάβος δεν είχε καταλάβει τι έργο είχε να κάνει” και μας πληροφόρησε ότι θα απευθυνθούν κατά σειρά στον δεύτερο και στον τρίτο μειοδότη, για να δουν αν θα αναλάβουν την υλοποίηση του έργου. Αν δεν δεχθούν, θα γίνει νέος διαγωνισμός.

Ο κ. Βασιλειάδης επεσήμανε ότι “όλα τα έργα έχουν πρόβλημα, λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους των υλικών, γι’ αυτό και με όλα τα έργα έχουμε γκρίνια. Είναι διπλάσιο το κόστος από την προσφορά τους”.

 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Για το έργο της β’ φάσης της ύδρευσης, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, δήλωσε ότι είναι αρκετά ικανοποιημένοι από την εξέλιξή του και ζήτησε συγγνώμη και την κατανόηση του κόσμου για την επιβάρυνση με τη σκόνη.

Για το έργο που δουλεύεται το τελευταίο διάστημα σε Καίσαρη, Ασκληπιού και Γεωργούλη, ενημέρωσε ότι έχει δοθεί εντολή στον εργολάβο να σκουπίζει και να κάνει μικρά μέτωπα που θα αποκαθιστά άμεσα. Παρατήρησε ότι είναι δύσκολο έργο, γιατί είναι μέσα σε στενάκια. Μας πληροφόρησε ότι βρίσκεται πάνω από τα μισά, πως γίνονται και συνδέσεις παράλληλα με τις εκσκαφές και ότι θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022.

Για τη γ’ φάση αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης μας ενημέρωσε ότι υπάρχει προσωρινός μειοδότης, αλλά έχει γίνει ένσταση από τον δεύτερο και προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο στην Τρίπολη, που εκδικάζεται στις 15 Οκτωβρίου.

Γ.Σ.