Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 21:52

Παράταση σύμβασης με “Βιώσιμη Πόλη” για το ΣΧΟΟΑΠ Μεθώνης

Γράφτηκε από την
Παράταση σύμβασης με “Βιώσιμη Πόλη” για το ΣΧΟΟΑΠ Μεθώνης

 

Την παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης της προγραμματικής σύμβασης της “Βιώσιμης Πόλης” και του Δήμου Πύλου - Νέστορος για την επικαιροποίηση του ΣΧΟΟΑΠ Μεθώνης, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Στο πρακτικό της επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης αναφέρεται ότι “για να θεωρείται ολοκληρωμένη η επικαιροποίηση του ΣΧΟΟΑΠ (πλέον Τοπικό Χωρικό Σχέδιο) πρέπει να εγκριθεί ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία του νόμου 4447/2016. Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που έπληξε την Ελλάδα και λόγω της καθυστέρησης συλλογής στοιχείων ζητήθηκε αρχικά κι εγκρίθηκε παράταση της σύμβασης έως τις 30/9/20221. Λόγω της συνεχιζόμενης ιδιαίτερης κατάστασης εργασιακών και υγειονομικών συνθηκών που βιώνουμε, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και με δεδομένο το συγκερασμό πολλών πληροφοριών και δεδομένων από διαφορετικές υπηρεσίες για τη νομοθετικά σωστή προσέγγιση της επικαιροποίησης του ΣΧΟΟΑΠ, δε στάθηκε δυνατό να ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο μέσα στον εγκεκριμένο προβλεπόμενο χρόνο”.

Η νέα παράταση 12 μηνών, έως τις 30/9/2022 ζητήθηκε κι εγκρίθηκε για να δοθεί η δυνατότητα οριστικοποίησης των παραδοτέων της μελέτης και ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης.


NEWSLETTER