Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 08:48

Δήμος Καλαμάτας: Σχέδιο στρατηγικής επικοινωνίας για τουρισμό

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Σχέδιο στρατηγικής επικοινωνίας για τουρισμό

 

 

Ενημέρωση για το υπό εκπόνηση σχέδιο στρατηγικής επικοινωνίας και προβολής (Marketing Plan) της Καλαμάτας ως τουριστικού προορισμού πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καλαμάτας, που συνεδρίασε την Πέμπτη στην αίθουσα “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη” στο ιστορικό Δημαρχείο.

Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, έγινε ενημέρωση από τον ανάδοχο του έργου Δημήτρη Κούτουλα, ως προς τα στάδια εκπόνησης του Marketing Plan, προκειμένου οι συμμετέχοντες στην επιτροπή να διατυπώσουν απόψεις και προτάσεις.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, το Marketing Plan για τον τουρισμό αποτελεί ένα συνοπτικό σχέδιο, που στόχο έχει να υποδείξει τη στρατηγική επικοινωνίας που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς και τις ενέργειες που συνιστούν τις ενδεδειγμένες σε κάθε περίσταση πρακτικές. Επίσης, στο σχέδιο θα περιλαμβάνονται οι διαθέσιμες και δυνατές επιλογές, τόσο σε στρατηγικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Μεταξύ των διαθέσιμων αυτών επιλογών και με προσεκτική έρευνα και μελέτη, θα καθοριστεί η βέλτιστη στρατηγική, ώστε να επιτευχθούν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Τα συμπεράσματα της αρχικής φάσης θα αποτελέσουν τη βάση για την εν συνεχεία προγραμματισμένη από το Τμήμα Τουρισμού ανάθεση της ανάπτυξης και εφαρμογής συστήματος τουριστικής ταυτότητας (και λογοτύπου) για τον τουριστικό προορισμό “Καλαμάτα”.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ερώτηση για τον τουρισμό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας ο σύμβουλος του “Ανοιχτού Δήμου” Χρήστος Αναστασόπουλος.

Ειδικότερα, αφού μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “παρά την αδιαμφισβήτητη σημασία του τουρισμού για την ανάπτυξη της περιοχής μας η δημοτική αρχή ήταν ουσιαστικά απούσα από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας, δεν ανέλαβε κάποια σχετική πρωτοβουλία, δεν πραγματοποίησε κάποια εκδήλωση”, ρώτησε μεταξύ άλλων τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη:

“Πώς αλήθεια αυτό που λέτε συνάδει με την κατάργηση, πέρυσι τέτοια εποχή, της αντιδημαρχίας την οποία επικαλείστε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε συμβολικό επίπεδο και όταν επί της ουσίας ο τουρισμός ως αντικείμενο απαξιώθηκε συνιστώντας πλέον ένα μικρό μόνο μέρος της Αντιδημαρχίας Νέων Εργων, Πολεοδομίας, Προγραμματισμού και Τουρισμού; Πόσους μήνες, κύριε Μπασακίδη, έχει να συνεδριάσει η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας και ποιοι είναι οι λόγοι που δεν συνεδρίασε; Επισημαίνω, ως μέλος της, πως αντιμετωπίζεται διεκπεραιωτικά, συνεδριάζει σπανίως και μόνο για να εισηγηθεί επί προγραμματισμού και απολογισμού δράσεων ενώ για σημαντικά ζητήματα παρακάμπτεται. Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί δύο ολόκληρα χρόνια από την έναρξη της θητείας της δημοτικής αρχής δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί η ταυτότητα του προορισμού Καλαμάτα και δεν έχει καθορισθεί η μοναδικότητα του τουριστικού μας προϊόντος; Δεδομένου πως ο γαστρονομικός τουρισμός συνιστά μια αρκετά ισχυρή τάση στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι, ποιες πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει για την προώθηση της γαστρονομίας του τόπου μας;”.


NEWSLETTER