Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 08:10

Εκπόνηση ΜΠΕ για σχέδιο Βέργας

Γράφτηκε από την
Εκπόνηση ΜΠΕ για σχέδιο Βέργας

 

Οδηγία να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες εκπόνησης της στρατηγικής ΜΠΕ, προκειμένου να μην  υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις όσον αφορά την πολεοδομική μελέτη της Βέργας, έχει δώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η στάση του αυτή υιοθετήθηκε πλήρως από τους εκπροσώπους της κοινότητας, στη σύσκεψη που έγινε χθες στο Δημαρχείο έχοντας ως αντικείμενο θέματα που απασχολούν την Κοινότητα Βέργας.

Στη σύσκεψη, πέρα από τον δήμαρχο, συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ν. Μπασακίδης και Δ. Μαστραγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βέργας Γ. Κουρεντζής, τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Βέργας Ι. Καμπουγέρης, Π. Κότσης, Ε.Γ. Πανταζής, Ε.Ι. Πανταζής, Π. Χειλάς, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη του δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο “υπήρξε ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την πολεοδομική μελέτη, καθώς σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, το ΣτΕ στην απόφασή του περιλαμβάνει παρατηρήσεις που αφορούν τη στρατηγική ΜΠΕ. Πρόκειται για μία εξέλιξη που προέκυψε ως απόρροια αλλαγών στη σχετική πολεοδομική νομοθεσία που δεν επηρεάζει μόνο τη μελέτη της Βέργας, αλλά κι άλλες αντίστοιχες μελέτες στην επικράτεια. Για το ζήτημα της πολεοδομικής μελέτης στοιχεία και ενημέρωση παρείχε η διευθύντρια της Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου”.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη: “Ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τη Βέργα είναι έντονο, αναφέρθηκε σε σειρά έργων και παρεμβάσεων που είτε ήταν ενταγμένα και υλοποιήθηκαν είτε σχεδιάστηκαν και μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης (έργα ύδρευσης - αποχέτευσης, βιολογικός καθαρισμός, οδοφωτισμός led, ασφαλτοστρώσεις, αγροτική οδοποιία, νέες μελέτες κ.ά.). Ακόμα, κοινός είναι ο βηματισμός δημοτικής αρχής και Συμβουλίου Κοινότητας ως προς την επίλυση ζητημάτων που ανέκυψαν κατά την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω - Κάτω Βέργας, τμήμα έργου διάνοιξης οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας (άνω τμήμα)», σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας”.


NEWSLETTER