Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 11:55

Καλαμάτα: Μήνυμα συμπόρευσης με παρατάξεις αντιπολίτευσης από Κοσμόπουλο

Καλαμάτα: Μήνυμα συμπόρευσης με παρατάξεις αντιπολίτευσης από Κοσμόπουλο

“Συμπόρευση με υγιείς δυνάμεις της πόλης, με αποτέλεσμα την ανατροπή της παρατεταμένης παρακμιακής πορείας του δήμου μας” επιθυμεί η παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά” να αποτελέσει η συνεννόηση των παρατάξεων των μειοψηφιών στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στο θέμα της επικαιροποίησης της οριζοντιογραφίας της μελέτης του έργου αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης της πλατείας και της οδού 23ης Μαρτίου.

Σε σχόλιό της η παράταξη Κοσμόπουλου χαιρετίζει τη στάση της αντιπολίτευσης “που για μια ακόμα φορά λειτούργησε υπεράνω διαχωριστικών γραμμών, με γνώμονα το όφελος του δήμου”.

Χαρακτηριστικά η “Καλαμάτα Μπροστά”, στο πολύ ενδιαφέρον σχόλιο για το σήμερα και κυρίως για το αύριο του δήμου, αφού υπενθυμίζει τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα των αρχαίων της Υπαπαντής, παρατηρεί:

“Η παράταξη μας, πιστή στην υπηρεσία του συμφέροντος της πόλης, πρωτοστατεί στην έκφραση λογικής και ρεαλισμού. Χαιρετίζουμε τη στάση της αντιπολίτευσης, που για μια ακόμα φορά λειτούργησε υπεράνω διαχωριστικών γραμμών, με γνώμονα το όφελος του δήμου. Θυμίζουμε ότι η στιβαρή στάση της διέσωσε τα «αρχαία της Υπαπαντής». Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή η συνεννόηση θα αποτελέσει το έναυσμα για τη συμπόρευση με υγιείς δυνάμεις της πόλης, με αποτέλεσμα την ανατροπή της παρατεταμένης παρακμιακής πορείας του δήμου μας”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ενέκρινε την επικαιροποίηση της οριζοντιογραφίας της μελέτης του έργου αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης της πλατείας και της οδού 23ης Μαρτίου. Και αυτό για να κατατεθεί ο φάκελος του έργου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου (που λήγει η προθεσμία), και η υλοποίησή του να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με 1,4 εκ. ευρώ.

Για την έγκριση της κρίσιμης επικαιροποίησης, καθώς απαιτούνταν 21 ψήφοι, χρειάστηκε να συμβιβαστούν οι παρατάξεις των μειοψηφιών με επικεφαλής τους Βασίλη Κοσμόπουλο, Βασίλη Τζαμουράνη και Μανώλη Μάκαρη και να υπερψηφίσουν, παρότι αρχικά εξέφρασαν επιφυλάξεις, παρατηρήσεις και διαφορετικές απόψεις για την αξιοποίηση της πλατείας και της οδού 23ης Μαρτίου.

Γ.Σ.