Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 19:51

Καλαμάτα: Επίσκεψη Βασιλόπουλου σε “Ήλέκτρα” και Πλαστήρα

Γράφτηκε από την

 

Τα υπό εκτέλεση έργα στον πρώην κινηματογράφο “Ηλέκτρα” και στην οδό Πλαστήρα, στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, οι εργασίες στο έργο επισκευής του κτηρίου του πρώην κινηματογράφου “Ηλέκτρα”, για επανάχρησή του ως πολιτιστικού πολυχώρου (κινηματογράφου, πινακοθήκης κλπ.), εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, ενώ χθες χρειάστηκε η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας επί της οδού Αναγνωσταρά, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες σκυροδέτησης στο κτήριο. Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 1.043.315,08 ευρώ, υλοποιείται με έκπτωση 24% και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, με βάση την ίδια ενημέρωση, ικανοποιητικά εξελίσσονται οι εργασίες για το έργο ανάπλασης στην οδό Πλαστήρα. Συνεργεία του αναδόχου προχωρούν με πολύ καλό ρυθμό, εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί. Το έργο αυτό με προϋπολογισμό 1.419.000 ευρώ υλοποιείται με έκπτωση 57,36% και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.