Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 21:44

Καλαμάτα: Ο Βασιλόπουλος στο Olympia Forum ΙΙ για διαχείριση αποβλήτων

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ο Βασιλόπουλος στο Olympia Forum ΙΙ για διαχείριση αποβλήτων

 

Στο Olympia Forum ΙΙ, στη συζήτηση με θέμα “Περιφερειακή περιβαλλοντική διακυβέρνηση - Η πρόκληση της διαχείρισης αποβλήτων”, συμμετείχε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος το περασμένο Σάββατο, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Στη συζήτηση, επίσης, συμμετείχαν ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και η επικεφαλής της Geocycle Hellas, μέλος του Ομίλου “Ηρακλής” Λένα Μπέλση, ενώ το συντονισμό είχε η δημοσιογράφος της ORT TV Πέλυ Μπεβούδα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων, μίλησε για τις προσπάθειες που σε επίπεδο δήμου έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια, καθώς και για την κεντρική διαχείριση που έχει λάβει πορεία υλοποίησης μέσω του έργου ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης, ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του ως προς την ανάπτυξη όλων των ρευμάτων ανακύκλωσης, με στόχο τη μείωση του συνολικού όγκου των απορριμμάτων.

Νωρίτερα, ο κ. Γραφάκος είχε σημειώσει ότι ανοίγει από το ΕΣΠΑ και ένα πρόγραμμα για να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι, αρχές του χρόνου, για τη δημιουργία κέντρων επαναχρησιμοποίησης υλικού, ενώ γνωστοποίησε την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που ως βασική τομή θα έχει το “πληρώνω όσο πετάω”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER