Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 22:51

Λύθηκαν τα προβλήματα ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Λύθηκαν τα προβλήματα ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου Καλαμάτας

Τα προβλήματα λύθηκαν με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου Καλαμάτας και θα προχωρήσει η διαδικασία για τη δημοπράτησή του.

Αυτό δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενημερώνοντας για τις συναντήσεις που είχε προχθές Δευτέρα στην Αθήνα.
Ανέφερε ότι οι πιο σημαντικές συναντήσεις του ήταν για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”: την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και την αξιοποίηση του διωρόφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, προϋπολογισμού 831.000 ευρώ.
Παρατήρησε ότι λύθηκαν τα προβλήματα με το κρίσιμο έργο του κολυμβητηρίου, ενώ για το πρώην κτήριο της Ηλεκτρικής Εταιρείας επεσήμανε πως στόχος είναι να προχωρήσει, να γίνει μαζί με το έργο αξιοποίησης - αναβάθμισης - εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος κτηρίων Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας και περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 916.000 ευρώ, το οποίο έχει ανάδοχο.
Ο δήμαρχος, επίσης, ενημέρωσε ότι συναντήθηκε και με τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, με τον οποίο τον σχεδιασμό του δήμου για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και την υλοποίηση έργων, όπως η αγροτική οδοποιία, το ψηφιακό μουσείο και αυτά αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΚ.

 


NEWSLETTER