Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 21:29

Κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτηρίων σε Θουρία και Αμμο

Γράφτηκε από τον
Κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτηρίων σε Θουρία και Αμμο

 

Την κατεδάφιση δύο επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτηρίων στη Θουρία και στον Αμμο, ενέκρινε την Τετάρτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Στο κτήριο της Θουρίας, κοντά στο ναό των Αγίων Θεοδώρων, που ήταν το παλιό Γυμνάσιο, ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Κυριακόπουλος παρατήρησε πως είναι άκρως επικίνδυνο και ζήτησε να κατεδαφιστεί εξ ολοκλήρου, και όχι να κατεδαφιστούν τμήματά του και να γίνει επισκευή του, όπως προβλέπεται.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης διευκρίνισε ότι είναι κατεύθυνση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας να μην κατεδαφιστεί όλο και να επισκευαστεί.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς παρατήρησε πως είναι και άλλα επικίνδυνα κτήρια στην Καλαμάτα και πρότεινε όσα φτιάχνονται να φτιαχτούν και τα άλλα να γκρεμιστούν, γιατί κινδυνεύουν άνθρωποι σε περίπτωση σεισμού. Ενημέρωσε, επίσης, ότι στα 150 μέτρα, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, υπάρχει και άλλο επικίνδυνο κτήριο.

Ο σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Λεωνίδας Λιάππας ανέφερε ότι είχε γίνει προσπάθεια επί Δήμου Θουρίας να φτιαχτεί στο κτήριο του παλιού Γυμνασίου χώρος πολιτισμού κι εκδηλώσεων, αλλά εγκαταλείφθηκε από τις δημοτικές αρχές Καλαμάτας και κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Γ.Σ.

 

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER