Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 07:54

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Μπλόκο σε τροποποίηση του προϋπολογισμού

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Μπλόκο σε τροποποίηση του προϋπολογισμού

 

Μια ακόμη τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος που εισηγήθηκε η Οικονομική Επιτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας δεν πέρασε.

Αντιθέτως εγκρίθηκε η τροποποίηση με βάση τις εναλλακτικές προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης, καθώς 12 σύμβουλοι ψήφισαν τις εναλλακτικές προτάσεις και 9 σύμβουλοι την πρόταση-εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι εναλλακτικές προτάσεις κατατέθηκαν, η πρώτη από τους Ιωάννη Κατσούλα, Χαράλαμπο Καναλουπίτη και Ιωάννη Αδρακτά, και η δεύτερη από τον Δημήτρη Δριμή.

Αυτό που σημειωνόταν σε αυτές είναι ότι: «Στον εγκεκριμένο από το Μάρτιο προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα του δήμου είναι εγγεγραμμένη πίστωση 128.358.83 ευρώ για εργασίες αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Εργασίες που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από το Μάιο. Όχι μόνο δεν μεριμνήσατε και δεν προγραμματίσατε την εκτέλεση των εργασιών αυτών, αλλά εισάγετε για τροποποίηση με την 238/2021 ΑΟΕ την κατάτμηση του κωδικού σε έξι επί μέρους ΚΑΕ και να προχωρήσετε σε απευθείας αναθέσεις. Η διαδικασία αυτή ναι μεν προβλέπεται, δεν εξασφαλίζει όμως και δεν υπηρετεί τη βασική αρχή της οικονομικότητας. Είναι αδικαιολόγητη αυτή η καθυστέρηση που επιδείξατε, προφανώς εσκεμμένα».

Επίσης κατέθεσαν να μη μεταφερθεί ποσό 10.000 ευρώ από «Επισκευή σχολικών κτιρίων Κυπαρισσίας» για τη δημιουργία κωδικού «Επισκευή αντλιών Αρκαδικού Ποταμού».

Ακόμη σημειώνουν: «Με την αριθ.254/2021 ΑΟΕ εισάγετε τροποποίηση του προϋπολογισμού δημιουργώντας ΚΑΕ για προμήθεια σιντριβανιών στις Δ.Ε. Κυπαρισσίας με το ποσό των 25.172,00 (ΣΑΤΑ ΠΟΕ) και Φιλιατρών με το ποσό 37.138,00 ευρώ, με ισόποσες μειώσεις από τον ΚΑΕ “Εργασίες κλειστού Γυμναστηρίου Γαργαλιάνων” χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως επείγουσα τη διαδικασία, χωρίς την απαραίτητη αιτιολόγηση για την αναγκαιότητα της προμήθειας. Προτείνουμε να παραμείνει ως έχει ο κωδικός και να διατεθεί το ποσό για τις εργασίες κλειστού Γυμναστηρίου Γαργαλιάνων».

Κ.Μπ.