Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 14:00

Ακαδημία Γονέων στον Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ακαδημία Γονέων στον Δήμο Καλαμάτας

Ακαδημία Γονέων δημιούργησε ο Δήμος Καλαμάτας, με σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση, στήριξη και ενδυνάμωση του γονικού ρόλου, απέναντι στις διαρκείς προκλήσεις ενός τέτοιου απαιτητικού και σύνθετου ρόλου, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικο-οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η θεματολογία των μηνιαίων συναντήσεων άπτεται ζητημάτων που σχετίζονται με την υγεία, την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τις σχέσεις τόσο σε οικογενειακό όσο και σε σχολικό πλαίσιο.

Η υλοποίηση του προγράμματος “Από το Α έως το Ω: μια Ακαδημία Γονέων” στο Δήμο Καλαμάτας αποτελεί επισφράγιση της συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Πρόκειται για 8 δίωρες (18.15 – 20.00) διαδραστικές συναντήσεις γονέων με ειδικούς, τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα, από τον Οκτώβριο έως το Μάιο. Ο σχετικός σύνδεσμος παρακολούθησης και το θέμα της συνάντησης θα αναρτώνται νωρίτερα από την ημερομηνία διεξαγωγής, στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας – και μετά το πέρας κάθε συνάντησης θα πρέπει να συμπληρώνεται μια σχετική φόρμα αξιολόγησης.

Μετά το πέρας των συναντήσεων υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης παρακολούθησης, για όποιον γονέα το επιθυμεί, αρκεί να το δηλώσει στη φόρμα εγγραφής.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 27213 60652 και 27213 60644.


NEWSLETTER