Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 19:29

Μουσικό και επαναλειτουργία Γυμνασίου Κοπανακίου ζητεί ο Δήμος Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Μουσικό και επαναλειτουργία Γυμνασίου Κοπανακίου ζητεί ο Δήμος Τριφυλίας

 

Καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προτείνεται ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας η επαναλειτουργία του Γυμνασίου Κοπανακίου και η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στο δήμο, από τη νέα σχολική χρονιά.

Όσον αφορά την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Κοπανακίου τονίζεται πως υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών που μετακινούνται από τη ΔΕ Αετού στο Γυμνάσιο Δωρίου που δικαιολογεί την επαναλειτουργία του, δεδομένου ότι υπάρχει και διδακτήριο. Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δριμής τόνισε πως η πρόταση θα πρέπει να τεκμηριωθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Υπάρχει, για παράδειγμα, 6/τάξιο Δημοτικό με μέσο όρο παιδιών 85 τα τρία τελευταία χρόνια, που τροφοδοτεί το Γυμνάσιο κλπ.

Σχετικά με την  ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου στο δήμο είναι ένα αίτημα που επαναλαμβάνεται από το 2018 και σε σχετικό έγγραφο σημειώνεται:

«Μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε στα Δημοτικά Σχολεία του δήμου, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, από τους μαθητές της Στ’ Τάξης, μετά την αποφοίτησή τους από το Δημοτικό Σχολείο, να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε Μουσικό Γυμνάσιο. Το ενδιαφέρον για μουσική παιδεία και σπουδές ενισχύεται και από το γεγονός ότι στο Δήμο λειτουργούν τρεις Φιλαρμονικές, επομένως δικαιολογημένα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ενασχόληση των παιδιών με τη μουσική. Μουσικό Γυμνάσιο, δυστυχώς, λειτουργεί μόνο στην Καλαμάτα για την κάλυψη των

αναγκών του νομού, αυτό όμως, λόγω μεγάλων αποστάσεων, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους μαθητές της περιοχής μας (Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους). Είναι επιτακτική ανάγκη να ιδρυθεί και λειτουργήσει Μουσικό Γυμνάσιο για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Σας ενημερώνουμε επίσης πως ο δήμος διαθέτει κτηριακές εγκαταστάσεις για τη στέγαση και του Μουσικού Γυμνασίου και προτίθεται να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα. Παρακαλούμε να υιοθετήσετε την πρότασή μας αυτή και να την στηρίξετε. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πλέον πληροφορία χρειαστείτε».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER