Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 22:46

Έγκριση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Έγκριση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

 

Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου Μεσσήνης για το 2022 ψηφίστηκαν χθες κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, απαντώντας στην κριτική επικεφαλής και συμβούλων των μειοψηφιών, είπε ότι ο δήμος δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα στην υλοποίηση των έργων, γιατί δεν είχε πολλά έργα στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε κοινωνικές δράσεις, στη δημοπράτηση του έργου αγροτικής οδοποιίας από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με 4 εκ. ευρώ, στην ένταξη του παλιού Δημαρχείου στο ΥΜΕΠΕΡΑ και στην παράκαμψη του Νεοχωρίου που είναι προς δημοπράτηση. Στάθηκε στην αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου που προκαλεί θετικά σχόλια πανελλαδικά, ανακοίνωσε ότι θα έρθει στη Μεσσήνη για προετοιμασία η εθνική ομάδα στίβου και έκανε λόγο για την ετοιμότητα του φακέλου το 2022 για τη λιμνοδεξαμενή σε Τρίκορφο, Πολύλοφο, Κλίμα και Μάνεση.

Για τον προϋπολογισμό παραδέχθηκε ότι είναι μειωμένοι οι πόροι της κεντρικής εξουσίας στο δήμο, όπως και σε όλους τους δήμους και υπάρχει υποστελέχωση των υπηρεσιών, αλλά παρατήρησε πως το 2022 θα είναι καλύτερο από το 2021.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές άσκησε κριτική ότι το 80% του τεχνικού προγράμματος είναι συνεχιζόμενα έργα και πως υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων, ζητώντας να υπάρξει πίεση στην κυβέρνηση για καλύτερη ροή χρηματοδοτήσεων. Ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός έχει έλλειψη πόρων και πως είναι λίγες οι τακτικές επιχορηγήσεις.

Υπερψήφισε μόνο τα έσοδα και τις λειτουργικές δαπάνες, ενώ το ίδιο έκανε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Μανώλης Δουρούμης.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Χρήστος Θεοδωρακόπουλος μίλησε για προϋπολογισμό απαιτήσεων, που δεν περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα.

Θετικά ψήφισε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Λάσκαρης, που διαφώνησε με την παρακράτηση πόρων από το κράτος κι έκανε λόγο για ψηφιακή μεταρρύθμιση, μείωση σκουπιδιών και ανακύκλωση, αγροτική οδοποιία και διασύνδεση της πόλης με τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό καταψήφισε ο τέως δήμαρχος - ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Τσώνης, που επέκρινε τον δήμαρχο, γιατί “μίλησε για το πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2023”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER