Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 21:33

Να αλλάξει η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Να αλλάξει η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Παρακολουθώντας το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, την περασμένη Δευτέρα, διαδικτυακά απογοητεύτηκα και προβληματίστηκα. Οπως απογοητεύτηκαν και προβληματίστηκαν και οι δημότες που πληροφορήθηκαν για τους τσακωμούς και τις αντιπαραθέσεις, ενώ για σημαντικά θέματα του δήμου έμειναν χωρίς ενημέρωση.

Τσακωμοί και αντιπαραθέσεις γηπεδικού επιπέδου, ειρωνικοί και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, απουσία πολιτικού πολιτισμού και παραγωγής πολιτικού λόγου κι ενημέρωσης στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ακυρώνουν την ενημέρωση και την προώθηση των σημαντικών ζητημάτων του τόπου. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, που με την αλλοπρόσαλλη και αυτοκτονική του πολιτική συμπεριφορά ακυρώνει τα σοβαρά θέματα που θέτει και για τα οποία περιμένει απαντήσεις.

Ευθύνη όμως έχουν και η δημοτική αρχή με το προεδρείο, καθώς και η μειοψηφία. Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και η προώθηση των σημαντικών ζητημάτων τούς αφορά όλους. Οφείλουν όλοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δώσουν λύση. Να αποφασίσουν ότι δεν πάει άλλο και να αλλάξουν τη λειτουργία του Συμβουλίου. Να συνειδητοποιήσουν ότι στη λειτουργία δημοκρατικών συλλογικών οργάνων δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο καθένας έχει το ρόλο και την αποστολή του, όπως τον έταξαν οι δημότες με την ψήφο τους.

Οφείλει ο Γ. Τσώνης να καταλάβει, αν θέλει πραγματικά να υπηρετήσει τους δημότες που τον ψήφισαν, ότι μπορεί να θέτει ερωτήματα και να παίρνει απαντήσεις, να εκφράζει τις απόψεις του και να ασκεί δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή χωρίς ειρωνείες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Οι δημότες, όπως ζήτησε ο ίδιος, περιμένουν απαντήσεις και ενημέρωση για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων, την υπόθεση των σκουπιδιών -αν ο δήμος θα πάει τα σκουπίδια του στη μονάδα της ΣΔΙΤ στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας- και την αγροτική οδοποιία.

Αυτά είναι τα θέματα που ενδιαφέρουν τους δημότες. Και γι’ αυτά μπορεί να υπάρξει ενημέρωση, με ευπρεπή πολιτική αντιπαράθεση. Μόνο έτσι ο καθένας θα εκπληρώσει το ρόλο του και θα προωθηθούν τα σημαντικά ζητήματα του δήμου. Με πολιτικό πολιτισμό, με ενημέρωση κι έλεγχο το Δημοτικό Συμβούλιο θα επιτελέσει την αποστολή του. 


NEWSLETTER