Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 20:31

Πάνω από 18.000 πολίτες εξυπηρέτησαν οι υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας

 

Πάνω από 18.000 πολίτες εξυπηρέτησαν το 2021 οι δομές της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης.

“Η στήριξη των ευάλωτων και οικονομικά ασθενούντων συνδημοτών μας αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Οπως παρατήρησε ο Σαρ. Μαρινάκης, παρουσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, φέτος διανεμήθηκαν 32.206 μερίδες φαγητού μέσω του Δημοτικού Συσσιτίου, 140 οικογένειες υποστηρίζονται τακτικά (δύο φορές το μήνα) από το Δημοτικό Παντοπωλείο, 864 ήταν οι συνταγές που εκτελέστηκαν από το Δημοτικό Φαρμακείο, 685 συμπολίτες μας επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ιατρείο και διανεμήθηκαν 3.289 κιλά κρέατος κατά την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Επίσης, συνεχίζεται η λειτουργία του συνόλου των κοινωνικών δομών του δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών κ.ά.). Ακόμα μέσω του ΚΔΑΠμεΑ εξυπηρετούνται 50 ωφελούμενοι και 10 άτομα με τη μορφή επισκέπτη. 

Ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τη διευθύντρια Λευκοθέα Καράμπελα και το λίγο προσωπικό στη Διεύθυνση Πρόνοιας, για το ζήλο και την αυταπάρνηση που επέδειξαν και για το γεγονός ότι δούλεψαν και Σάββατο, όταν απαιτήθηκε.

Υπενθύμισε ότι από τον Ιούλιο όλες οι επισκέψεις στην Πρόνοια γίνονται με ραντεβού και τόνισε ότι στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του δημάρχου, είναι η ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών και κατά το 2022.